2013 Peru
2013-10-16 Terug in Cusco
2013-10-16 11.49.05.jpg
Zo we zijn weer in Cusco. Het verslag zal deze keer niet lang zijn want we hebben niet zoveel gedaan. Nadat we de bagage hadden afgegeven zijn we het dorp in gegaan. Eerst over de markt geslenterd maar daar was niet veel aan. Overal dezelfde Lamaatjes, kettinkjes, mutsen, tasjes, kleedjes etc. Op het dorpsplein hebben we nog even naar een optocht gekeken want zij vierden de dag van de gehandicapte. Kindertjes liepen met hun benen ver vooruit gestrekt onder begeleiding van een paar trommels een rondje om het plein, niks spectaculairs, het leek een beetje op een optocht zoals wij die hadden in de jaren 60.
2013-10-16 17.12.27.jpg
Na een ijsje te hebben gegeten zijn we terug gegaan naar het hotel. Hier hebben we een mooie wandeling door de tuin gemaakt. Er vliegen kolibrietjes en we kregen ze maar niet goed op de foto na een kwartier heel stil zitten en talloze mislukte foto’s is het Ron gelukt om er een duidelijk op de foto te zetten. Mooie beestjes en nog mooier als ze zo met hun vleugeltjes fladderen. Daar een foto van nemen was helemaal onmogelijk.
2013-10-16 16.10.04.jpg
In de lobby stond een grote kan met ijsthee wat je mocht pakken, schaaltje ijs er bij en schijfjes limoen, lekker hoor. Toen was het tijd om naar het station te gaan. Het was niet zo`n enorme chaos als op de heenreis, druk dat wel. Om kwart voor 5 vertrok de trein. Het zijn diesellocomotieven en ze produceren lekker veel rook. Het is een mooie trein en door het glazen dak kunnen we de bergen zien, a train with a view.
2013-10-16 17.30.48.jpg
Hemelsbreed ligt Cusco niet zo ver maar omdat de trein door de bergen weer 1000 meter hoger moet uitkomen gaan we niet erg hard. Via de luidspreker werden we zowel in het Spaans als in het Engels van harte welkom geheten, het leek wel of we in een vliegtuig zaten. Ja, daar kwamen ze weer langs met koffie en thee en een koek. Om 19.00 uur kwamen ze langs met sterke drank. We hebben heerlijk allebei een glaasje rode wijn genomen. Het was nog niet klaar want opeens werden er allemaal shawls geshowd die gekocht konden worden. Ze waren zo duur dat niemand dat deed.
Rond kwart over 8 kwamen we aan en stond onze bus al klaar om ons naar het hotel te brengen. Na negenen zaten we in onze kamer en besloten om maar in het hotel een hapje te gaan eten omdat we de puf niet meer hadden om naar het centrum te lopen. Zo gezegd zo gedaan. Nu is het alweer 23.00 uur en ik ga naar bed. Je merkt heel goed aan je ademhaling dat we weer 1000 meter hoger zitten. Morgen gaan we een stadswandeling maken, heb ik zin in want Cusco schijnt een prachtige stad te zijn en een paar dagen geleden hebben we de stad natuurlijk alleen in het donker gezien.
Bedankt weer voor de berichtjes, ha ha Karin wat is het toch grappig dat het jou niks lijkt en dat je mij geen groter plezier kunt doen. Ja, de foto’s zijn mooi hé. Marijke fijn dat jullie zo genieten in Andalusië, mooie foto’s. We mogen ons inderdaad gelukkig prijzen dat we dit allemaal kunnen zien en beleven.
©opyright Neys4U 2004-2024