2014 Praag
2014-05-10 Aankomst
2014-05-10-174748.jpg
Vandaag vertrekdag Praag. Yvonne was zo lief om ons naar Schiphol te brengen want wat was het een pestweer. De regen viel met bakken uit de lucht. Het vliegtuig had iets vertraging. We vlogen met een cityhopper, klein vliegtuig hoor. Het is eigenlijk onvoorstelbaar hoe snel je er bent. We vlogen een half uur toen er werd gemeld dat we boven Leipzig vlogen en dat de landing werd ingezet. Om iets over half zes zijn we in Praag geland. Wat is het toch heerlijk als er een taxi op je staat te wachten! Het ritje was rond de 25 km.
2014-05-10-184043.jpg
De eerste indruk van de stad is goed. Mooie gebouwen en alles erg ruim opgezet. Het hotel is uit de kunst, we hebben een zeer ruime kamer met aan twee zijden grote ramen. De badkamer is prachtig, een bad en aparte douche. Wel gek totaal geen kasten, dus alles blijft maar in de koffer zitten. Jenneke zit ook in Praag met haar zus en morgenavond gaan we met z’n vieren eten!
2014-05-10-184057.jpg
Inmiddels was het half acht en zijn we erachter dat we toch nog wel een eindje van het oude centrum zitten. Niet dat het uitmaakt want er is prima openbaar vervoer. Aan de receptie gevraagd of er een leuk restaurant in de buurt was en dat was er natuurlijk. Op nog geen 5 minuten lopen vanaf het hotel. Jeetje wat hebben we daar lekker gegeten. Ron een super lekker stuk rundvlees en ik een salade met bietjes en peer, erg lekker. Daarna had ik nog geitenkaas met knoflookbrood. Moldavische wijn erbij, smaakte naar bloemen, bijzonder maar wel lekker. We hadden een toetje besteld maar kregen eerst de koffie en thee! Oke, ‘ s lands wijs ‘ s lands eer. Het toetje was ook zo lekker, een rabarber-crumble met frambozen en een bolletje ijs. Kortom heerlijk gegeten.
2014-05-10-183958.jpg
Morgen blijkt er een marathon te zijn die praktisch langs ons hotel gaat. Ben benieuwd of we het hotel uitkomen! Zoals het er nu uitziet willen we naar de vlooienmarkt, maar dan moeten we vroeg op want die is alleen in de morgen en ik weet ook nog niet hoe ver het van het hotel is. De marathon gaat over de weg waar de tram loopt, dus nogmaals als het tegen zit dan komen we niet eens weg hier. Deze markt is alleen op zaterdag en zondag. Ach niet getreurd als het niet lukt want er blijven genoeg zaken over om te bekijken. Terwijl ik dit typ staat de tv aan op het songfestival. Wil toch wel weten waar Nederland eindigt.
©opyright Neys4U 2004-2024