2014 Praag
2014-05-13 Dag 4
2014-05-13-114435.jpg
Bedankt voor jullie berichtjes en ja het is vragen om moeilijkheden om in deze stad die bestaat uit kleine en wat grotere steentjes en keitjes op hakken te lopen. Annelies je krijgt geen foto te zien van de lelijke schoenen ( denk maar aan een plastic sportschoen) maar ze liepen een stuk lekkerder dan mijn hakken . Marijke ik wist dat Rutte de afdeling zou bezoeken, dat gebeurt niet spontaan hi hi. Er zitten allerlei veiligheidsmaatregelen aan vast. Ik was er wel graag bij geweest dat snap je maar ja, toen dat bekend werd was Praag al geboekt. Een van mijn senior verpleegkundigen zit in de VAR die is opgericht ( voor de anderen, de verpleegkundig advies raad) en zij had geregeld dat Rutte bij ons kwam. Ik heb er al veel foto’s van gezien, zijn me op de app doorgestuurd, zo leuk.
2014-05-13-114651.jpg
Vanmorgen begon het een beetje bewolkt maar al snel scheen de zon, dat maakt dat alles er toch veel mooier uitziet. Besloten om weer naar de Burchtwijk te gaan. Daar door de prachtige buurt gedwaald. We kwamen terecht bij het Loretto heiligdom. Het is gebouwd in 1626 en een kopie van hetzelfde heiligdom bij de stad Ancona in Italië. Oorspronkelijk zou de Casa de Santa de woning van de maagd Maria in Nazareth zijn geweest.Volgens de legende droegen engelen het huis uit Palestina naar de laurierplantage Loretto bij Ancona. De vorstin Lobkowicz koos twee italianen uit als architecten voor de kopie in Praag. In de schatkamer waren vele prachtige gouden met edelstenen bezaaide relikwieën te zien. Verder door de buurt gedwaald en vele kerken en mooie huizen gezien.
2014-05-13-115407.jpg
Vanaf de burchtwijk wilde we naar de gouden straatjes, maar nadat we nog de Sint Nicolaaskerk van binnen hadden bekeken begon het jammer genoeg te regenen. Geschuild in de kerk ???? De regen ging over in miezer en we zijn maar weer gaan lopen. Niet meer naar de gouden straatjes maar hup rechtstreeks naar beneden over de Karelsbrug, de oude stad in. Bij een concertzaal, het Rudolfinum, voor morgenavond kaartjes gekocht, een ensemble speelt dan werk van Mozart, Dvorak enz, lijkt me heel mooi.
2014-05-13-145905.jpg
Op weg naar het raadhuis van de oude stad wat ligt aan een prachtig plein. Dit doet een beetje denken aan de pleinen van Antwerpen en Brussel. Natuurlijk de astronomische klok ( die sinds 1410 laat zien hoe de sterren staan) gezien en gefotografeerd. In een heel leuk tentje wat gedronken. Afgesloten met een wandeling door de PC Hooftstraat van Praag. Altijd leuk om te zien, Chanel, Burberry, Breitling, Cartier enz enz. Inmiddels was het zonnetje ook weer gaan schijnen. Hierna terug naar het hotel waar ik nu dit verhaal zit te tikken.
2014-05-13-151621.jpg
Straks nog lekker uit eten. Nee vanavond geen chips en chocolade. Morgen hebben we plannen om naar de dierentuin te gaan. De weerberichten zijn niet echt goed maar ik geloof dat wij het hier beter hebben dan in Nederland. Groetjes van ons beiden.
©opyright Neys4U 2004-2024