2014 Praag
2014-05-14 Dag 5
2014-05-14-201431.jpg
Het zou een regenachtige dag worden vandaag maar we hebben het wederom enorm getroffen, alleen aan het eind van de middag was er korte regenbui. Tuurlijk je moet wel een jas aan maar om door een stad te lopen is de temperatuur heerlijk. Wat ik steeds vergeet te vertellen dat ons hotel een oude drukkerij en uitgeverij is geweest. De gevel is uit begin 1900. Binnen is het een ultra modern hotel maar er zijn allerlei foto’s en afbeeldingen die met de grafische industrie uit die tijd te maken hebben.
2014-05-14-112336.jpg
Na het ontbijt in de tram gestapt ( we leren het openbaar vervoer steeds beter kennen) op weg naar de dierentuin. Het is een beetje onze traditie om in elke grote stad naar de dierentuin te gaan. Deze ligt nogal een eindje weg van het centrum. Na een tweede tram kwamen we bij een station waar ook bussen stonden die naar de dierentuin reden. Het was een schitterende dierentuin, die tegen een heuvel ligt. Dit betekende dat de weg steeds omhoog liep, goed voor de kuiten. Op een gegeven moment kun je ook met een stoeltjeslift verder naar boven. Heel apart ( zie foto ). In 2002 is de hele dierentuin overstroomd, hebben er foto’s van gezien, heel bizar, alle dierenverblijven onder water. Ik heb geen idee of er dieren bij zijn omgekomen zal dat straks eens opzoeken op internet.
2014-05-14-134007.jpg
De dieren hadden mooie ruime verblijven. Waar we vooral van genoten hebben is van een moeder gorilla met een jonkie. Het leek af en toe of ze samen aan het poseren waren voor de foto. Je hoorde achter elkaar het geklik van de fototoestellen. Iedereen wilde een foto van hen samen. Er liep wel de hele tijd een oppasser rond, zowel binnen als buiten. We denken dat hij de mannetjes gorilla in de gaten hield.
2014-05-14-133935.jpg
Eerst lag hij in het binnenverblijf te slapen en als er een gorilla door het luik naar binnen wilde dan mocht dit niet van hem. Toen hij buiten was keek hij bijzonder chagrijnig. Misschien wilde ze opletten of hij geen gekke dingen met het jong ging doen. Ik heb ook allerlei foto’s van een pauw gemaakt. Niet speciaal een dierentuin dier maar wat is het toch een prachtig beest, vooral als zijn staart zo uitwaaiert.
2014-05-14-161148.jpg
Om 4 uur nog even terug naar het hotel om de kaartjes op te halen voor het klassieke ensemble wat we vanavond gaan zien. Een kop thee gedronken en daar gingen we weer op weg naar de tram. In het centrum gegeten in een gezellig klein restaurantje. We waren bijna de enige, dat kwam omdat het concert al om 7 uur begon. Na het eten op ons gemak naar het Rudolfinum gelopen. De kaartjes waren behoorlijk duur en we wisten al dat we niet in de hoofdzaal zouden zitten. De kaartjes daarvoor waren 100 euro! Wij zaten in een bijzaal waar dus een ensemble zou spelen. De zaal was een beetje vergane glorie maar daar houd ik wel van. Het ensemble bestond uit 3 violisten, een cello en een bas. Oh wat speelde ze mooi. Ze speelde verschillende stukken, Mozart, Vivaldi, Dvorak, Bach en natuurlijk Bizet.
2014-05-14-184002.jpg
Vanmorgen had ik van Karin een app dat Vivian, haar vriendin, ook in Praag zou zijn. Nu is de kans natuurlijk wel erg klein om elkaar in zo’n grote stad tegen te komen. Vanavond bleek er in de zaal een aantal Belgen op de rij achter ons te zitten. Opeens hoor ik dat er een Vivian wordt geroepen. Ik kijk achterom en nou ja….. daar zit Vivian!! Dat is toch wel bijzonder. Haar man heeft een foto van ons samen gemaakt en doorgestuurd naar Karin.
2014-05-14-201732.jpg
Morgen alweer onze laatste dag, we hebben echt veel gezien maar zeker niet alles. We vliegen morgen om half zeven ’s avonds dus we hebben nog wel wat tijd. De gouden straatjes staat nog op het verlanglijstje en er zal nog wel tijd overblijven voor iets anders ook. Daarna uitrusten in Nederland. We zijn allebei nog tot maandag vrij dus dat komt wel goed.
©opyright Neys4U 2004-2024