2014 Canada
2014-08-02 Nog 5 weken
Nog vijf weken en we zijn op weg naar Canada. Het begint nu toch echt op te schieten. Bijna een jaar geleden de vlucht en camper geboekt en nu is het bijna zover. Op 6 september zijn we op weg naar het tweede ( na Rusland) grootste land ter wereld. Het ligt ten noorden van de Verenigde Staten. In het oosten wordt het begrensd door de Atlantische Oceaan en in het westen wordt de grens gevormd door Alaska en de Grote Oceaan, in het noorden ligt de Noordelijke IJszee. De hoofdstad van Canada is Ottawa en de grootste steden zijn Toronto, Montreal, Vancouver en Calgary. Het land heeft een oppervlakte van 9.970.610 vierkante kilometer!
Wij zien natuurlijk maar een heel klein gedeelte van dit enorme land, hoewel……. er zal ongeveer 2500 km gereden worden met ‘onze’ camper. We starten in Vancouver en eindigen in Calgary. One way heet dit. Anders maak je een rondje en dit betekent dat zowel je start- als eindpunt Vancouver is en dit wilden wij liever niet. Nu hebben we meer tijd om, als we willen, wat langer op bepaalde plekken te blijven. Vanmorgen zijn we nog een keer naar ‘ Go Canada’ geweest waar we de reis hebben geboekt. We werden wederom hartelijk ontvangen door de eigenaar Roderick. Wat een enthousiaste man en wat weet hij veel te vertellen. De kaart van het gebied dat we willen zien lag op tafel en we konden losbarsten met onze vragen. Koffie en thee werd gezet en Roderick bleef tekenen en punten aanstippen op de kaart. Hij kwam met allerlei tips en het voornaamste advies was eigenlijk; probeer niet je hele reis al van te voren te bepalen, blijf een paar dagen staan als je een gebied mooi vindt, ga door als het je wat minder zegt.
Heerlijk om naar zo’n enthousiast iemand te luisteren. Hij moet dit toch al vele malen verteld hebben en hij doet het met zoveel enthousiasme dat het lijkt alsof jij de eerste bent waar hij dit tegen verteld. Je voelt zijn liefde voor dit land. Wij kregen er nog meer zin in. We vliegen met een airbus van Airtransat, een Canadese chartermaatschappij. We hebben een extra optie bijgeboekt en dat gaat ons vast plezier opleveren. O.a. een glaasje bubbels hihihi. Maar ook slechts twee stoelen naast elkaar. Een airbus heeft 3,4,3 stoelen maar achterin heb je 2 stoelen, heerlijk niemand naast je, vind ik helemaal niet erg. Ook mogen we 30 kg bagage meenemen en krijgen we voorrang als we aankomen in Vancouver om door de douane te gaan, heerlijk toch. Als we werkelijk zijn vertrokken zal ik wel iets schrijven over al die leuke extraatjes.
Na het gesprek met Roderick hebben we heerlijk geluncht aan de rivier de Eem, lekker op het terras. Nog 5 weken en dan zijn we al enige uren op weg, eerst naar Calgary, waar we een tussenlanding zullen maken, dan door naar Vancouver. We kunnen niet wachten. Dit jaar wordt er een enorme zalmentrek verwacht, een van de grootste sinds de afgelopen jaren, dus vast ook meer kans op het spotten van de Grizzly ‘s. Ik zal weer het blog bijhouden en Ron zal zorgen voor het plaatsen hiervan en de foto’s. Zo’n 70% van de campings heeft Wi-Fi dus dat valt niet tegen. Kunnen we toch regelmatig onze blog plaatsen. Vindt het leuk dat jullie op deze manier weer een beetje mee kunnen reizen.
©opyright Neys4U 2004-2024