2014 Canada
2014-09-06 Nederland – Vancouver
2014----1.jpg
Na zo lang geleden geboekt te hebben is het dan eindelijk zo ver. Vandaag vliegen we met een tussenstop in Calgory naar Vancouver. De koffers staan klaar en om 9.00 uur staat de taxi voor de deur om ons naar Schiphol te brengen. We zijn allebei toch een beetje nerveus, wat gaan we allemaal beleven, hoe zal het zijn om met een camper te rijden enz. We vliegen met Air Transat, de grootste chartermaatschappij van Canada. We hadden er nog nooit van gehoord maar vooruit zo leer je weer eens wat. Het vliegtuig is een airbus A330 en daar kunnen flink wat mensen in.
Het krioelde weer van de mensen op Schiphol, waar gaan al die mensen toch naar toe? En dat elke dag maar weer opnieuw. Wij hadden deze keer een selfservice om de douane te passeren. Je stopt je paspoort in een apparaat, kijkt recht vooruit en als je bent goedgekeurd zie je een groen lampje en mag je doorlopen. Over een paar jaar is alles geautomatiseerd en hebben we geen mensen meer nodig, stemt wel een beetje droevig. Bij de gate met verschillende mensen gesproken. De meeste passagiers zijn Nederlanders. Diegene die wij spraken gaan ook met een camper op vakantie. We blijken dezelfde gevoelens te delen…..best wel spannend om met zo’n camper te gaan rijden en gaan we nou wel of geen beren zien.
2014----4.jpg
Het vliegtuig komt een kwartier te laat aan en we moeten wachten op de schoonmaak. Dat gaat altijd wel snel. Daarna boarden. Omdat wij het option plus pakket hebben mogen wij als eerste aan boord ( samen met de anderen die ook dit pakket hebben natuurlijk). Op zich gaat het boarden snel maar helaas we hebben weer het geluk om via de Polderbaan te taxiën. Dat duurt toch snel 20 minuten. In de bochten zien wij twee vliegtuigen voor ons en twee achter ons. Vijf verschillende maatschappijen o.a. Air Lingus en Blue 1. Nog nooit van gehoord ook het vliegtuig voor ons is mij onbekend. Heeft een blauwe ster op de staart met daarachter een rode staart, of halve cirkel. Alles vertrekt zo’n beetje 3 minuten achter elkaar! En ja daar is mijn lievelingsgeluid de brullende motoren. Ik weet het, ik weet het, ik schrijf het iedere keer maar ik blijf het leuk vinden. Je wordt een beetje achterover gedrukt in je stoel en je ziet de voorkant omhoog gaan, je wordt nog wat verder in je stoel geduwd en hup daar gaan we de lucht in. Nu is dit wel het enige wat ik leuk vind aan vliegen. Daarna vind ik al snel dat ik ruimtegebrek heb. We zagen opeens een soort stoomachtige rook door het vliegtuig gaan, volgens Ron had dit te maken met desinfectie. Ik moest gelijk aan Ebola denken ???? .
2014----3.jpg
In Canada spreken ze zowel Engels als Frans daarom wordt alles dan ook in deze twee talen gezegd. Een van de stewardessen spreekt Nederlands ( met een Canadees accent) dus uiteindelijk horen we alles in drie talen pfffffff. Wat opvalt is dat er steeds verschillende kleuren in het vliegtuig worden gebruikt, zowel op het plafond als de zijkanten. Gestart met paars en blauw daarna blauw en oranje. Nu wit en oranje. We vliegen over IJsland en Groenland, wat een enorm land is dit zagen we op de kaart. Net zo groot als Europa. Nog even iets over de film de Chef die ik net bekeken heb. Hier wordt in Nederland veel reclame voor gemaakt. Niet gaan kijken hij is echt waardeloos. Een drie Stuiver roman.
2014----7.jpg
Het is nu 23 uur en we staan al enige tijd in Calgary, een aantal passagiers is hier uitgestapt. Daarna nog een uur vliegen naar Vancouver. Het enige voordeel is weer het stijgen ( we blijven maar positief). Buiten blijkt het erg helder te zijn en we vliegen over de Rocky Mountains, wauw heel indrukwekkend. Wat zien we ze goed, sneeuw op de toppen, blauw/groene meertjes en rivieren en over een tijdje rijden we daar met de camper, is bijna niet te geloven! Maar we zijn het vliegen nu wel zat. Volgend jaar even geen lange vliegreis voor ons. Al mijn spieren doen zeer. Je hebt ook zo weinig bewegingsvrijheid in zo’n stoel! Je kunt je benen niet kwijt en je armen al helemaal niet. Ik heb een stijve nek van het maar in dezelfde positie zitten. We zitten nu vanaf 12.45 uur in deze stoel en dat is al 11 uur. Na het landen nog wachten op de bagage en met een taxi naar het hotel. Het is dan wel opeens 7 uur vroeger, gek idee.
2014----8.jpg
Het tijdsverschil blijkt 9 uur te zijn. De bagage hebben we vrijwel direct ( er hangt een kaartje priority aan, onderdeel van ons option plus pakket!) en de douane gaat ook vlot. Eenmaal buiten zien we een stralende zon, lekker hoor. Taxi brengt ons naar het hotel down town. Prima kamer op de 12e verdieping met een lekker bed en zelfs een terras. Het bed waar we eigenlijk gelijk in willen, het is nu voor ons 2 uur ’s nachts maar hier natuurlijk pas 5 uur. We gaan de buurt maar een beetje verkennen en wat opvalt is dat er erg veel zwervers zijn. Dat is natuurlijk altijd in grote steden maar op een of andere manier hadden we het hier niet onmiddellijk verwacht. Een leuk terras gevonden waar we een heerlijke heilbot hebben gegeten met patat. Op ‘ons’ terras in het hotel koffie en thee gedronken. Dan voel je toch echt de vermoeidheid toeslaan. Het bed lonkte te veel en om 20.15 uur lagen we erin. Wat een enerverende dag!
©opyright Neys4U 2004-2024