2014 Canada
2014-09-10 Rustige zonnige dag op de camping
2014-09-10-105549-03.jpg
Lekker geslapen tot half 8. Vandaag gaan we er een rustige dag van maken. De zon brak al snel door en dan wordt het direct aangenaam warm. Is de zon weg zo rond half 7 ’s avonds dan koelt het heel snel af. Aan het eind van de nacht is het koud. Vanmorgen dan ook even de verwarming aan gehad na het opstaan. Van de buren hoorden we dat het in de Rocky Mountains en Calgary sneeuwt en dat het er behoorlijk koud is. We hoeven ons geen zorgen te maken want de weersvoorspellingen voor volgende week zijn een stuk beter. We gaan het meemaken. Nu maar genieten van het mooie weer wat we hier hebben. Op ons gemak ontbeten en daarna gebeld naar Eagle Eye Adventures om de beren excursie voor morgen te boeken. Bleek al vol te zitten, nou wat jammer. Voor vrijdag hebben ze nog precies twee plaatsen. Ter plekke besloten om dan nog twee dagen langer op deze camping te staan en de tocht geboekt. Gelukkig kunnen we hier inderdaad tot zaterdag blijven staan. We hopen natuurlijk op een heel veel beren.
2014-09-10-110821-15.jpg
We zijn een stuk over het strand gaan wandelen. Je komt hier nauwelijks iemand tegen en het was zo mooi. Overal ligt drijfhout in de meest mooie vormen. Er vloog een roofvogel over het water en er staan struiken vol met bramen. Op een gegeven moment zagen we drie mensen die stonden te vissen. Ik ben lekker op een boomstam in het zonnetje blijven zitten en Ron ging een praatje met ze maken. Ze waren op zalm aan het vissen. Het blijkt hier vol te zitten met zalm en dan praat ik over tienduizenden. Ze zijn nu eigenlijk al niet meer te eten. Ze wachten om de rivier op te gaan en zijn qua uiterlijk al aan het veranderen. Ze gaan nog niet omdat het hier de laatste tijd erg weinig geregend heeft en de kreken nog onvoldoende water bevatten om de tocht omhoog te maken. De zalmen die hier liggen te wachten noemen ze hier Pinky’s en ze zijn niet zo groot. Het blijft toch een bijzonder verhaal dat de zalmen van zout- naar zoet water gaan om dan de hele weg omhoog te klimmen/zwemmen, hun eitjes te leggen en daar te sterven. Ik heb nog een tijdje met een man gesproken die hier ook aan het wandelen was.
2014-09-10-105302-01.jpg
Op de terugweg heb ik nog wat caravans en campers gefotografeerd om te laten zien wat een enorme formaten die dingen hebben. Je gelooft gewoon je ogen niet. Ze moeten echt kapitalen kosten. Ron is gaan uitzoeken wat we morgen willen gaan zien en hoe we er moeten komen. ’s Middags hebben we niets anders gedaan dan in de zon zitten, van het uitzicht genoten ( wat staan we toch op een prachtige plek) en ben ik verder gegaan in mijn detective, die ik straks ga uitlezen. Ik moet wel want ik wil weten hoe hij eindigt maar een van de hoofdpersonen is net doodgegaan en dat had ik niet verwacht, nou vind ik het niet zo leuk meer. De buurman (blijken amerikanen te zijn) van de dubbeldekker naast ons had van zijn vrouw gehoord dat wij geen koekenpannen hadden en kwam er een brengen die we kunnen lenen, nou dat is toch hartstikke lief. Het zijn dikke zeventigers, dat hij met zo’n enorm gevaarte durft te rijden.
2014-09-10-195604-49.jpg
Dus vanavond kon de biefstuk gebakken worden ???? Ron had tijdens onze wandeling over het strand op de terugweg allemaal stukken hout gesprokkeld. Hij wilde graag een vuurtje stoken. Zo gezegd zo gedaan, het fikte flink en vuur blijft mooi om naar te kijken. De krekels gaven een mooi concert en de koffie en thee smaakte goed. Kortom een fijne dag. Morgen gaan we naar Cathedral Cove, een natuurpark waar eeuwen oude bomen staan. Je zou je hele vakantie op Vancouver Island door kunnen brengen zoveel valt er hier te zien. Nu ga ik de foto’s van vandaag uitzoeken om hier bij te plaatsen. De groeten.
©opyright Neys4U 2004-2024