2014 Canada
2014-09-17 Whistler
Heerlijk geslapen, niet gestoord door beren en vanmorgen om 8.00 uur opgestaan. Wel hoorden we getik op het camperdak, verdraaid het regent. Ik weet niet waarom maar ik moest gelijk aan dat kinderliedje denken: Het regent, het regent, de pannetjes worden nat. Er kwamen tien soldaatjes aan die gleden op hun gat! De bewoners zijn er blij mee want het schijnt al tijden niet meer geregend te hebben en het is hier veel te droog.
2014-09-17-142024-03.jpg
Er werd ons ook vriendelijk verzocht om geen vuurtjes te stoken. Vandaag maar eens in de camperdouche mijn haren gewassen, viel niet tegen. Water genoeg en ook nog lekker warm. Daarna een ochtendje tutten, alleen al het fohnen van je haar neemt een aardig tijdje in beslag. Het fohntje heeft niet veel vermogen en op de een of andere manier lijkt het in de camper nog minder, maar ook dat is weer gelukt, nog wat make-up op en ik ben weer klaar voor de dag.
Ron is het gelukt om ons blog te plaatsen, zonder foto’s tussen de tekst want het duurde anders eindeloos. Daarna naar een paar afleveringen van Suits gekeken en ik heb mijn boek uitgelezen. Om elf uur de eitjes gekookt (voor mij) en gebakken met spek voor Ron en ontbeten. Het brood vind ik niet zo lekker en wat dat betreft verheug ik me alweer op het maisbrood van Appi.
2014-09-17-160516-46.jpg
Vanaf de camping rijdt er elk uur een shuttle busje naar het centrum van Whistler. Service van de camping. Om 14.00 uur hebben we ons af laten zetten in het centrum. Ziet er erg gezellig uit, echt een wintersportplaats en je kunt voor je zien hoe dit er uit moet zien met sneeuw. Er staan ook nog veel gebouwen die er speciaal voor de Olympische Spelen zijn neergezet. Er zijn veel mountainbikers aanwezig zij gaan met de stoeltjeslift omhoog (met fiets) en hebben dan een enorme afdaling. Wij besluiten de peak 2 peak Alpine experience te doen. Dit betekent dat wij met twee kabelbanen zullen gaan. De eerste gaat 1.8 km omhoog! We zitten met z’n tweetjes in een (overdekte) gondel. Zo, we gaan echt hoog en hebben een magnifique uitzicht over Whistler en de bergen rondom.
2014-09-17-145029-14.jpg
Uitgestapt op de top van Mount Whistler en daar van het uitzicht genoten. Daarna door naar de volgende kabelbaan. Hier gaan wij in grotere gondels waar een man of 16 in kunnen. Wij zullen van de top van Mount Whistler naar de top van Blackcomb peak gaan, een tocht van iets meer dan 4 km.
2014-09-17-145103-16.jpg
Er stonden tussen in maar twee steunpalen dat betekende dat je 3,2 km alleen aan kabels hangt met je gondel. Dit het langste stuk ter wereld waarin je zonder steunpalen zo’n afstand met een gondel kunt afleggen. Woww, op een gegeven moment wilde ik er maar niet teveel over nadenken wat er zou gebeuren als de gondel van de kabel zou breken. Wat zaten we hoog (en droog want het regent nog steeds) en wat was het mooi om zo’n overzicht te hebben op je omgeving. We zagen ook het Cheakamus Lake liggen waarvan het water een bijzondere kleur blauw heeft. Op Blackcomb peak aangekomen, foto’s van de omgeving gemaakt, wat is de natuur toch bijzonder.
2014-09-17-145049-15.jpg
Daarna met beide kabelbanen de terugreis gemaakt. Eenmaal veilig aangekomen, op zoek gegaan naar koffie. Bij Starbucks belandt waar Ron een goeie cappuccino nam en ik een heerlijke warme chocolademelk met slagroom. Om 17.00 uur stond het shuttle-busje weer voor ons klaar om ons terug te brengen naar de camping. Er is vast nog veel in de omgeving te zien maar wij gaan morgen weer verder. Zoals het er nu op lijkt moeten we weer rond de 450 kilometer rijden.
Straks pannenkoeken bakken, als het lukt want we hebben geen klopper en zullen het met een vork moeten doen. Wel heerlijke Maple syrup erbij dus komt vast wel goed en anders hebben we pannenkoeken met klonten. Morgen ook maar weer langs de supermarkt om onze voorraad weer op peil te brengen. Vanavond weer een avondje lezen. Zo kom ik nog eens door de boeken die ik al tijden wil lezen. Heb even geen zin in een detective en ben daarom aan Sante Montefiore begonnen. Wat is een E-reader toch een fantastische uitvinding, zo’n klein apparaatje en zoveel boeken die je bij je hebt.
©opyright Neys4U 2004-2024