2014 Canada
2014-09-24 Wandeling naar Banff
2014-09-24-103729-07.jpg
Niet te vroeg opgestaan en besloten om naar het dorp Banff te wandelen. Het eerste gedeelte hebben we via een wandelpad gedaan wat achter de camping ligt. Soms is het gewoon een beetje eng zo alleen in het bos want om de zoveel meter staat er wel een waarschuwing voor de Elk en stel je voor dat je opeens oog in oog komt te staan met een beer! Helaas is het bij de ene beer gebleven waar we een foto van in het blog hebben geplaatst.
2014-09-24-111756-13.jpg
Na een half uurtje lopen kwamen we bij de weg uit, deze ging behoorlijk naar beneden, wat betekende dat we die op de terugweg omhoog zouden moeten lopen. Als eerste in het dorp naar het infocentrum gegaan. Karin daar haal ik veel van mijn informatie vandaan (en natuurlijk ook uit het boekje wat we bij ons hebben). Alles wordt hier geweldig aangegeven in Canada, ook zijn er overal openbare toiletten, die brandschoon zijn. Het infocentrum verteld je van alles wat er in de omgeving te doen is en geeft kaarten en folders aan je mee.
2014-09-24-111805-14.jpg
Hierna koffie gedronken met een panini bij Evelyn’s. Hopende dat we hier ook het blog zouden kunnen versturen. Wat een drama, ze hadden WiFi maar de verbinding werd steeds verbroken. Na lang tobben is het Ron gelukt. Het broodje was in ieder geval heerlijk. Daarna de hoofdstraat doorgewandeld en de winkeltjes bekeken. Er was een winkel die alleen maar kerstspullen verkocht, natuurlijk de verleiding niet kunnen weerstaan om er ook wat te kopen!
2014-09-24-104356-09.jpg
Hierna kwam onverbiddelijk de weg terug omhoog. Ik kon niet meer en was blij om op de camping terug te zijn. Dit was echt aan je conditie werken, uiteindelijk hebben we een kilometer of 15 gewandeld. Hierna relaxed gelezen in het zonnetje en ook nog op de bank liggen slapen (ik). Op een gegeven moment wilde Ron de foto’s op de USB stick zetten, die in mijn tas zou moeten zitten maar die nergens te vinden was. Paniek want het is niet alleen een 64 Gb stick maar Ron dacht ook dat alle wachtwoorden er op stonden en de gegevens van onze paspoorten etc. De hele camper is ondersteboven gehaald maar geen stick. Gelukkig staan de foto’s ook op de laptop maar die gegevens zijn natuurlijk heel vervelend. We gaan morgen maar de winkels langs waar wat betaald is om te kijken of ze hem gevonden hebben.
2014-09-24-103842-08.jpg
Weer pannenkoeken gebakken, die opnieuw erg lekker waren en gelezen. De nieuwe van Karen Slaughter, het kostte me erg veel moeite om in het verhaal te komen, dat gebeurde pas na 75 bladzijden maar die ik nu erg spannend vind. Er staan niet veel mensen meer op de camping en wij staan achteraan op een pad en als je buiten de camper komt ’s avonds is het wel zo donker, je krijgt het gevoel dat er achter elke boom een eng beest zit.
©opyright Neys4U 2004-2024