2014 Canada
2014-09-25 Upper Hot Springs en het Buffalo museum
2014-09-25-121226-09.jpg
Vanmorgen eerst een sms naar Naomi gestuurd hoe het bij de verloskundige was. Ze hebben vandaag voor het eerst het hartje van hun baby gehoord. Het is per app naar ons gestuurd maar ja, dat k…internet. Misschien op het vliegveld. Ik hoop het maar want wat is nu mooier dan voor het eerst het hartje van je kleinkind te horen. Na de smsjes op weg naar Upper Hot Springs. Dit is een natuurlijke bron die ergens in jaren 1800 ontdekt is. Kan er geen echt goeie informatie over vinden.
2014-09-25-121016-06.jpg
We hebben ons er goed vermaakt. Het water was 40 graden en dat is vooral voor mij geen straf ;). Het rook er al naar zwavel toen we aankomen maar met de techniek van tegenwoordig kunnen ze er voor zorgen dat in het bad zelf de zwavel nauwelijks te ruiken is. Het weer is ongelooflijk mooi, wel 25 graden en daar zitten we dan in een bad van 40 graden omringd door bergen en volop zon. Wat kan een mens nog meer willen. Buiten kwam er uit de rotsen een kleine waterval met dit heilzame warme water naar beneden, hier ligt een stukje Renee, lekker in het warme water, midden in de prachtige natuur van de Rocky Mountains.
2014-09-25-125316-36.jpg
Na het heilzame bad op weg naar het Buffalo museum. Dit gaat over de indianen, de natives of Aboriginals zoals ze hier worden genoemd. Dat is wel opvallend trouwens er is eigenlijk helemaal niet zoveel informatie over hen te verkrijgen. Was indrukwekkend. Er waren enorm veel opgezette dieren, dus alle dieren die we niet gezien hebben kon ik naar hartenlust op de foto zetten. Toch werd hier ook niet veel over de geschiedenis gezegd. Het was meer een tentoonstelling van de kleding (origineel) en tipi’s. Steeds wat beeldengroepen hoe ze leefden en schitterende hoofdtooien. De kleding was zo mooi versierd met schelpen en kraaltjes. Wat weer bijzonder was is dat ze de kleding pas gingen versieren met kleine kraaltjes nadat ze die van blanken hadden gekregen. Wat een enorm werk moet het geweest zijn om de schoenen, handschoenen en jurken zo prachtig met al die kleine kraaltjes te versieren. Nog een nagel van Zwarte Beer gekocht (nep stond er ook bij) voor mijn souvenirtjes kastje.
2014-09-25-124702-24.jpg
Het museum staat naast de Bow River, hier hebben we gezeten om van het prachtige uitzicht te genieten. Het water is zo mooi groen en op de achtergrond al die bergen. Het is echt van een onwaarschijnlijke schoonheid. Gelopen naar de Hoofdstraat en daar gevraagd in de winkels, waar we wat betaald hadden gisteren, of ze misschien de USB stick hadden gevonden, nee dus.
2014-09-25-130110-47.jpg
Heerlijk nog een keer in de kerstwinkel rondgesnuffeld en daarna terug naar de camping. Inmiddels was het half vier. Het weer is nog steeds heerlijk dus ik heb me buiten in een stoeltje geïnstalleerd met een drankje en Karen Slaughter. Morgen willen we nog buiten Banff naar een paar mooie meren rijden, dachten we……..
2014-09-25-094651-01.jpg
Daar zat ik heerlijk te lezen, toen Ron naar buiten kwam en aan me vroeg wanneer ik dacht dat we terug zouden vliegen. Ik nog, nou overmorgen. Achhhhh, nee we vliegen morgen. Ron was alvast alle papieren aan het ordenen en keek op ons ticket hoe laat we gaan vliegen en daar staat echt dat we morgen de camper in Calgary moeten inleveren. Vandaar dat er als ondertitel boven dit stuk staat: Als ik Ron niet bij me had. Wat een anticlimax, dachten we echt dat we nog een hele dag zouden hebben. We kregen er wel de slappe lach van en bedachten wat er zou gebeurd zijn als we hier morgen nog gewoon doorgebracht zouden hebben. Ohoho, de camper zou niet ingeleverd worden, de vlucht zou zonder ons vertrokken zijn, je moet er toch niet aan denken.
2014-09-25-124152-23.jpg
Misschien maar goed want het weerbericht voor morgen ziet er niet zo goed uit. Vandaag meer dan 25 graden en morgen voorspellen ze het niet warmer dan 12 graden. Hebben we toch maar mooi geboft met het weer tijdens ons verblijf hier. En deze dag was ook een mooie afsluiter. Nu net de koffer ingepakt en je gelooft het niet; nadat alles overhoop is gehaald gisteren vonden we de USB stick! Morgen op tijd opstaan, we moeten nog ruim anderhalf uur rijden naar Calgary waar we de camper moeten inleveren voor 11.00 uur. We vliegen pas om 18.00 uur dus we zien wel wat we in die tussentijd gaan doen, een beetje rondhangen denk ik op het vliegveld want we hebben natuurlijk de koffers bij ons, dus zoveel bewegingsvrijheid is er niet.
Wat ik nog helemaal vergeet te vertellen is dat ik een eekhoorntje een hartverlamming heb bezorgd. Zoal ik al schreef zat ik heerlijk in het zonnetje te lezen, toen ik opeens iets harigs langs mijn enkel voelde strijken. Ik gaf een gil, bleek het een eekhoorntje te zijn die heeeel dichtbij was gekomen. Het beestje vloog na mijn gil onmiddellijk in een boom. Arme diertje, ik had hem ( als ik het had geweten) juist zo mooi van dichtbij kunnen bekijken.
©opyright Neys4U 2004-2024