2016 Turkije
2016-06-19 Güzelçamlı (Emel Pension)
dsc01776.jpg
We waren niet helemaal de laatsten die kwamen ontbijten maar wel een van de laatsten. Er stond een pot thee klaar, heerlijke geitenkaas, brood, boter, jam, tomaat, komkommer en stukken meloen. Daarnaast konden we nog kiezen of we een omelet of spiegel ei wilde. Vers uitgeperst sinaasappelsap is er ook maar dat moet apart afgerekend worden. We nemen het er natuurlijk wel bij, want niets lekkerder dan een vers geperst sapje bij je ontbijt. David de jonge journalist zat ook nog aan tafel met zijn vriendin. Lekker gekletst tot zij een uur later weg moesten. Hun vakantie zat er op, voor pension Emel (waar de familie vaker kwam) waren zij nog een week naar Istanboel geweest.
dsc01774.jpg
Het pension zit voor ongeveer de helft vol. Er waren jaren dat zij van het begin van het seizoen tot het eind helemaal vol zaten. Triest, dat nu veel toeristen Turkije links laten liggen. Na het ontbijt ben ik gewapend met mijn fototoestel de tuin en het pension gaan fotograferen. De tuin is echt prachtig, heel rustgevend, je hoort alleen maar de vogels en krekels. Prachtige struiken en bloemen die tussen de trapopgang ook omhoog groeien. De tuin is echt enorm, aan het begin is er een hekje wat uitkomt op een schapen-pad. Als je dit pas volgt kom je bij de grot van Zeus en bij diverse strandjes.
dsc01786.jpg
’s Middags besloten we om een wandeling te gaan maken via het schapen-pad. Het is 42 graden en dat is knap warm. Ook voor hier, zij zijn in deze tijd temperaturen gewend van rond de 30 graden. Na 5 minuten kwamen we uit bij de grot van Zeus, wat is dit nu precies, ik heb het opgezocht. Zeus is de oppergod van de Griekse Mythologie, ik denk dat de meeste van ons dit wel weten. Ook was hij een notoire vreemdganger, iets wat zijn vrouw Hera niet zo leuk vond (zij bedacht vaak vreselijke straffen voor de vrouwen die de minnares waren geweest van Zeus en al helemaal voor hun kinderen. Deze grot had hij gevonden en diende als geheime plaats om, verborgen voor zijn jaloerse vrouw, te zwemmen met de mooie meisjes uit het dorp. Er was nog een bijkomend voordeel als je wat ouder was als vrouw en je zwom in deze grot dan werd je vanzelf weer jong.
dsc01788.jpg
Het is zondag en in de grot zijn eigenlijk alleen jonge Turkse mannen aan het zwemmen, ze hebben lol voor 10. Ik voel me niet geroepen om in het water te stappen, buiten dat ik niet eens een bikini aan heb schijnt het water ook zeer koud te zijn, dan maar niet jonger worden. We vervolgden de weg langs vele olijfbomen en kwamen bij een weg uit waar diverse visrestaurantjes zitten met een terras dat uitkijkt op de zee. Vreemd dat je zelfs bij niets doen toch weer trek krijgt. We zijn dan ook heerlijk neergestreken op een terras met een glas witte wijn en Ron een Deens!! biertje. Na enige tijd kreeg ik een schaal salade met garnalen en Ron verse gefrituurde octopus. Ik heb nog even tot mijn enkels in het water gestaan, het is een klein kiezelstrandje dus echt lekker aan je voeten voelt het niet.
dsc01800.jpg
Om 5 uur waren we weer terug in het pension waar we tot onze verbazing twee schildpadden zien rond scharrelen, de een eet gras en de ander doet zich tegoed aan de rode bloemetjes die van een struik zijn afgevallen. Op naar onze kamer met airco en daar hebben we gewoon weer een uur geslapen! Om 8 uur aan tafel. Dit is een kwestie van gewoon aanschuiven, heel gezellig. Er staat een lange tafel gedekt en daaraan neem je plaats. Zo spreek je met diverse gasten uit het pension. Wij zaten naast een heel leuk stel met twee kinderen. Vooraf kregen we een lekkere champignonsoep, hierna een prima gebakken vis met diverse groenten en patat (en ja ja ook lekkere mayonaise), als toetje was er baklava met ijs. Je drinken pak je wederom zelf uit de koelkast en kruis je af.
dsc01813.jpg
Evelyn en Metin hebben ook een boot en er zou woensdag mee gevaren worden. Omdat er wat gasten op dinsdag vertrekken en de weersverwachting voor morgen 45 graden is wordt er door de vertrekkende gasten gevraagd of er morgen gevaren kan worden. Dit kan als er minstens 10 gasten meegaan, nou dat lukte wel want het lijkt iedereen heerlijk om met zo’n hoge temperatuur op het water te zitten. Na het eten lekker gekletst en om 11 uur naar de kamer gegaan, daar heb ik toch nog wat aan het blog gedaan anders ga ik direct achter lopen. Om 12 uur gaan slapen, morgen moeten we redelijk op tijd opstaan want om 10 uur vertrekken we naar de haven waar de boot van Metin ligt.
©opyright Neys4U 2004-2024