2016 Turkije
2016-06-22 Relaxen en Dilek Milli Park
DSC01898.jpg
Dinsdag 21 en Woensdag 22 juni
Karin jij zei het al, we hebben sinds tijden een behoorlijk rustige vakantie. Zelfs zo rustig dat ik het verslag van twee dagen tegelijk maak. Gisteren zijn we met Yvonne en (haar)Ron en Yvonne haar kinderen Jana en Luca naar een zandstrand gegaan. Het was een wandeling van ongeveer 20 minuten en die was in de hitte van 45 graden best pittig. Ik mis het niet dat er geen zwembad bij het Pension is. De tuin is een oase van rust en dat is zo fijn Je kunt als je wilt ook dichterbij naar kiezelstrandjes, het is maar net waar je zin in hebt.
WA0006.jpg
Het zandstrand ligt in het Dilek Milli Park wat een nationaal park is. We moeten toegang betalen om het park in te mogen en 5 minuten later zien we het zandstrand liggen. Dacht dat ik mijn fototoestel niet nodig had en natuurlijk zag ik het ene na het andere fotogenieke plekje. Nou ja van de week gaan we er vast nog wel een keer naar toe en dan maar wel het fototoestel meenemen. Het meest voorkomende dier in het park is het wilde zwijn en daar hoef je niet bang voor te zijn. Heel apart, we hebben er een aantal vlakbij voorbij zien komen en ze doen niets, behalve dat ze proberen eten te stelen.
dsc01914.jpg
Achter het strand ligt een heerlijk bos met picknick tafels, omdat het zo ontzettend heet is (weer 45 graden) besluiten we om niet op het strand zelf te gaan zitten maar aan een picknick tafel. De kinderen hebben wel gezwommen, wij zijn niet van onze plaats af geweest en hebben heerlijk zitten kletsen ondertussen etend van de meest verrukkelijke perziken en kersen. In de buurt zit een tentje waar je eten kunt bestellen. We hebben er geen foto’s van maar we hebben er fantastisch gegeten.
WA0003.jpg
De hele tafel stond vol met een soort kaasloempia’s, lamsgehakt, kipspiezen, vlees met heel veel knoflook, 2 schalen salade, knoflooksaus, pepersaus en patat. We hebben met z’n zessen echt heerlijk gegeten voor de prijs van 45 euro totaal. Kregen we ook nog thee van het huis. De familie zwijn kwam af en toe ook langs.
dsc01904.jpg
In de hitte weer terug naar het pension waar we een heerlijk tukkie hebben gedaan voor we om 8 uur aan tafel moesten. Ben bezig in een boek dus de rest van de avond heerlijk gelezen. Redelijk op tijd opgestaan en na het ontbijt maar het dorpje gelopen. Wederom is het ontzettend heet. Onderweg de ene zwerfkat na de andere gezien. Het is hier totaal niet toeristisch. Eindelijk Turkse Lira’s gepind. Water gekocht, wat rondgelopen en wat foto’s gemaakt. Veel valt er niet te beleven en de winkeltjes zijn ook niet echt de moeite waard. Weer terug in het pension gelezen op de kamer met de airco op de hoogste stand.
dsc01917.jpg
Rond drie uur naar een kiezelstrandje gelopen waar we in een restaurantje fantastisch klaargemaakte zeebaars hebben gegeten, tenminste ik. Ron heeft gefrituurde vis met patat gegeten en dat smaakte ook heerlijk. Glaasje wijn er bij en je voelt je God in Turkije. Ze hebben ligbedjes staan en daar mag je gratis gebruik van maken. Tot 5 uur aan het strand gelegen. Morgen weer de zee op met de Aphrodite. Dat is nu het beste om te doen, want met deze hitte kun je weinig anders doen.
©opyright Neys4U 2004-2024