2016 Turkije
2016-06-25 Davutlar (Hamman)
IMGWA0014.jpg
Oh oh oh we hebben nog nooit zo weinig gedaan deze vakantie. Omdat het gisteravond laat is geworden hebben we tot 9 uur in bed gelegen. Op ons dooie gemak richting ontbijt. Wat is het toch een feest om er elke dag weer 100% zeker van te kunnen zijn dat het mooi weer is. Hup je korte broek en Tshirt aan en aanschuiven aan de blauwe tafel op het terras. De parasols zijn al opgezet en het geroosterde brood komt er aan, heerlijk.

De krekels gaan al volop te keer, ongelooflijk wat een lawaai deze beestjes toch kunnen produceren en ook de Vlaamse gaaien zijn aan het kwetteren en vliegen voorbij met de gestolen vijgen uit de vijgenbomen in deze geweldige tuin. Het is te merken dat het niet meer zo idioot heet is, het is een klein beetje bewolkt en de temperatuur is rond de 30 graden, ook heet maar toch echt een stuk aangenamer dan de 45 graden van de afgelopen dagen.
dsc02101.jpg
Afscheid genomen van drie gasten die vandaag weer richting Nederland vertrekken. Het pension is nu slechts voor een kwart gevuld en dat gun je deze lieve mensen niet. Om 16.00 uur hebben we afgesproken om naar de Hamman te gaan. Hebben we iets bijzonders gedaan voor deze tijd, nee dus behalve slapen en lezen. Om 16.00 uur worden we opgehaald door Alladin (dit is serieus zijn naam). We gaan naar het plaatsje Davutlar, hier 7 km vandaan.

Eenmaal in de Hammam gearriveerd mogen we ons uitkleden (heren alles uit en dames houden de bikini aan) en we stappen geen turkse sauna maar een finse sauna in. Godallemachtig wat is het er heet. Ik hou het na 10 minuten al niet meer uit. Alladin neemt me mee naar de hammam om eerst overgoten te worden met behoorlijk warm water. Hierna mag ik op de warme steen gaan liggen. Ron houdt het nog steeds uit in de sauna. Alladin gaat in de weer met de scrub-handschoen en geloof me, hij heeft geen medelijden met je. Je hele lichaam wordt afgerost om de dode huidcellen te verwijderen. Ook mijn arme licht verbrande rug wordt niet gespaard. Ondertussen is Ron binnen gekomen en moet wachten tot ik klaar ben.
dsc02100.jpg
Na het scrubben start de was-massage, heel veel sop en ondertussen worden je spieren toch al aangepakt. Na al het geweld met het sop mag ik weer plaatsnemen op een marmeren bankje waar ik overgoten wordt met redelijk koud water, zo veel en zo snel dat ik amper kan ademhalen na dit watergeweld werd mijn haar gewassen en dit werd uitgespoeld met lekker warm water. Hierna kon Ron plaatsnemen op de warme steen en werd ik in het halletje gezet gewikkeld in dikke handdoeken, ook om je hoofd en een flesje water, zo mocht ik even bijkomen en werd Ron gescrubd en gesopt.

Er kwam een mevrouw voorbij die met enorm veel gekreun en gesteun op een van de massagetafels, die ik vanuit het halletje kon zien, ging liggen. Later vertelde Alladin dat dit zijn vrouw was, die enige tijd geleden in het ziekenhuis een rugoperatie had ondergaan. Ook in Turkije wordt je geacht om al snel het ziekenhuis te verlaten na een operatie. Een andere lieve mevrouw kwam mij halen voor de olie massage. Ik kwam in het zelfde kamertje te liggen waar Alladin zijn vrouw ook gezellig lag. De dames waren volop aan het kletsen met elkaar. Het stoorde me helemaal niet want beide hadden zachte aangename stemmen.
Ron en ik waren de enige klanten en je vraagt je af of de mensen het allemaal wel gaan rooien dit jaar. Ik mocht gaan liggen, “face down” en mevrouw begon met mijn benen. Er werden druppels olie met een aangename geur op mijn benen gedruppeld. Wat een heerlijke massage, lekker stevig. De kuitspieren vonden het niet helemaal leuk, maar ach alles beter dan aaien. Op een gegeven moment werd mijn been met een zwaai haaks op mijn andere been gelegd en werd mijn bovenbeen nog even goed aangepakt. Inmiddels was de vrouw van Alladin opgestaan van de massagetafel en nadat er een nieuwe handdoek op de tafel was gelegd kon Ron plaats nemen. Face down en daar startte Alladin de massage bij Ron.

We zijn van top tot teen aangepakt en het was heerlijk, zo heerlijk dat we gelijk voor a.s. vrijdag nog een keer hebben afgesproken. Met een poezelig velletje en een goed gevoel zijn we weer naar het Pension terug gebracht. Daar gedoucht en heel even gelezen. Opeens was het alweer 8 uur en konden we aan tafel. Na verschillende witte wijn hier uitgeprobeerd te hebben nu voor een fles rosé gegaan, is zeker zo lekker blijkt. Nu is het alweer 23.30 uur en ga ik nog even lezen en dan slapen. De weersvoorspelling voor morgen is 28 graden en dat willen we maar aanpakken om met de bus naar Efese te gaan. dan moeten we wel een beetje op tijd opstaan.
©opyright Neys4U 2004-2024