2016 Turkije
2016-06-27 Markt en lekker eten
dsc02108.jpg
Ron had geen zin om mee te gaan naar de markt in het dorp. Lucy een van de gasten uit het pension wilde er ook naar toe. Daarom zijn we samen op stap gegaan. Oh wat is het weer warm, het zweet gutst al na een paar stappen van ons af. De markt is behoorlijk groot voor zo’n klein dorp.

We komen voorbij een stalletje die heerlijke pruimen verkoopt, gelijk maar een pond gekocht. Weer wat verder op werden van die mooie rijpe perziken verkocht, ook een stel van gekocht. Het is heel veel groente en fruit. De mensen van het platteland komen dit verkopen en zowel de mensen als het fruit zijn prachtig om te zien. Als je het vraagt hebben ze er geen enkel bezwaar tegen dat je een foto van ze maakt.
dsc02117.jpg
Er worden ook allerlei kruiden en noten verkocht, het zag er zo kleurrijk uit. Na deze stalletjes kwamen de stalletjes met kleding en schoenen. Voor Brun een stel nep all stars gekocht maar ook leren laarsjes met een bontvoering, lekker voor van de winter. Voor mezelf een leuke Ray Ban nepper gekocht. Kortom ondanks de hitte hebben we ons uitstekend geamuseerd op de markt. Op de terugweg een heerlijke pannenkoek gekocht. Deze wordt ultradun uitgerold en gevuld met feta, jonge kaas en spinazie. Dan wordt de pannenkoek dichtgevouwen tot een rechthoek en wordt deze gebakken op een hete plaat.
dsc02135.jpg
Terug in het pension hebben we de pannenkoek en de perziken opgegeten, het sap droop over je kin en ze waren wel zo ontzettend lekker. Daarna wat gelezen op de kamer. Om half 4 naar het strand gegaan, de stroming was behoorlijk sterk maar je koelde wel lekker af. Hierna enorm lui op een strandbedje liggen lezen. Mooi om de zee de zien met allemaal van die lichtfonkeltjes van de zon en het geluid van de golven. Morgen gaan er weer drie gasten weg en ik weet niet of er wat bijkomt.
dsc02137.jpg
Als er niemand bijkomt, dan zijn het nog twee oudere Turkse gasten, een jonge Koerdische vrouw, een heel aardig stel uit Limburg en wij. Evelyn vertelde dat de boekingen voor juli wat beter zijn, ongelooflijk waar zijn al die toeristen. Wij vinden het niet erg maar voor de ondernemers hier die afhankelijk zijn van het toerisme is het echt wel dramatisch. Wat we morgen gaan doen weten we nog niet, de vakantie begint alweer aardig op te schieten. Ik moet er nog even niet aan denken. Nog maar even rustig verder genieten.
©opyright Neys4U 2004-2024