2016 Turkije
2016-06-28 Wandeling Dilek Milli Park
dsc02159.jpg
Vanmorgen na het ontbijt een wandeling gemaakt naar het natuurpark, waar het enige zandstrand in de omgeving is. Het strand waar de zwijnen ook rond huppelen. Ik wilde er graag nog foto’s maken omdat het er zo mooi is en ik vorige keer geen fototoestel had meegenomen. Binnen 5 minuten stroomde het zweet van ons gezcht en rug, het is dan wel geen 45 graden meer maar 35 is ook nog flink warm!
dsc02171.jpg
Heb mooie foto’s gemaakt en ondertussen hebben we er ook nog een gezonde wandeling van 5 a 6 km opzitten. Om 14. 00 uur zijn we naar ‘ons’ strandtentje gegaan waar de bedjes klaarstonden. Gelijk een duik in de zee genomen, het water is zo heerlijk en de golven kabbelde lui tegen de kust aan. In de loop van de middag wordt de stroming altijd wat sterker en rollen de golven veel harder tegen de kust aan.
dsc02145.jpg
Heerlijk gelezen, gezwommen en geluierd. Ook nog een heerlijk gebakken wijting gegeten. Om 18.00 uur terug naar het pension. Vanavond was er voor het pension wel een dieptepunt er was voor 5 personen gedekt. Er zijn momenteel maar 5 kamers bezet. Wij hebben een heel leuk gesprek gehad met een jonge man die op de universiteit van Ankara les geeft. Hij was vandaag aangekomen en blijft een paar dagen voor hij doorreist naar zijn ouders.
dsc02177.jpg
Het voordeel van zo weinig toeristen is dat je echt in Turkije bent, als jullie snappen wat ik bedoel. Wat ook opvalt is dat hier veel progressieve Turken zijn, ze doen ook niet aan de Ramadan. We hebben zulke leuke gesprekken met ze, ook het personeel van het pension zijn schatten van mensen. Wat dat betreft zou ik zeggen ga het zelf eens bekijken hier, het is echt de moeite waard. Het is een fijn land om met vakantie te zijn en we komen echt tot rust.
©opyright Neys4U 2004-2024