2017 China
2017-08-23 Op weg naar China
china-2017-08-23-164229.jpg
Vanmorgen vroeg opgestaan want na het hele huis opruimen, boodschappen, wassen etc wat gister gebeurt is moet nog steeds de koffer ingepakt worden. Toch wel heel erg fijn dat we later op de dag vliegen. Om 12 uur was alles kant en klaar. Om half twee richting de bushalte. Ideaal dat we zo dicht bij de Interliner wonen en dat deze bus ook nog eens om het kwartier rijdt. Rond half drie ingecheckt en wat rond gelopen op Schiphol. Nog wat gegeten bij Mc Donald’s en jeetje het is alweer bijna tijd om naar de gate te gaan. Daar staat Lily klaar, de Boeing van de KLM die ons naar Beijing zal brengen. Binnen blijkt het om een splinternieuw vliegtuig te gaan.
china-2017-08-23-124344.jpg
Om half zes zit iedereen op zijn of haar plek, zo te zien zit het vliegtuig vol. Eigenlijk niet te geloven hoeveel mensen er per dag op een vliegtuig stappen en zo de hele wereld over gaan. We vertrekken precies op tijd en na een rustige start zitten we in de lucht. We hebben beenruimte zat, dat is alvast fijn. Ook worden we goed voorzien van eten en drinken. De warme maaltijd was hutspot niet direct waar je aan denkt in de zomer, was ook niet echt lekker. In principe zouden we moeten gaan slapen, we slaan namelijk de nacht over omdat het in Beijing 6 uur later is.
china-2017-08-23-152458.jpg
Vooralsnog geen zin, de buurvrouw heeft een slaappil genomen en ligt lekker te knorren naast ons. Haar vriend werkt in Beijing en die gaat ze opzoeken. Ron en ik besluiten om een keuze te maken uit het filmaanbod. Ik ging voor Bridget Jones baby. Er zaten absoluut leuke scènes in maar het duurde wel even voor de film op gang was. Hierna heb ik een documentaire gekeken die Dancer heet en over Sergei Polunin gaat. Een danser geboren in 1990 en die s werelds eerste solo dancer van het National ballet in London op 19 jarige leeftijd was. Hij besloot op zijn 23e te stoppen. Wat ik heel leuk vond was dat hij op een gegeven moment danst in de Opera van Kiev ( waar ik in 1983 geweest ben) in het balletstuk Giselle ( wat ik toen ook daar gezien heb). Zeer interessante documentaire, wat kon die jongen dansen echt fantastisch. Misschien kennen jullie het nummer Take me tot church. In dat filmpje danst hij voor de laatste keer. Fantastisch, krijg je de kans, kijken zou ik zeggen. Inmiddels is het 22.30 en zijn we al 5 uur op weg en zijn we over de helft.
Momenteel vliegen we over Rusland. Ik denk dat ik toch even ga proberen te slapen. Het slapen lukt helemaal niet dus op naar de volgende film. Zo komt een mens de tijd wel door. Rond half drie onze tijd werd gemeld dat we de landing gingen inzetten. Onvoorstelbaar zo staan we 9 uur na de start van het vliegtuig zomaar in Beijing. Hier is het 6 uur later en staat de zon al hoog aan de hemel.
©opyright Neys4U 2004-2024