2017 China
2017-08-24 Beijing
china-2017-08-24-092322.jpg
In het vliegtuig hadden we een kaart moeten invullen met de aankomst en vertrek van jezelf (je kent het wel, paspoortnummer, wie ben je, waar verblijf je, hoe lang etc). Volgens de stewardess hadden we aan één kaart genoeg. Vreemd want je kon maar één naam invullen. Dat bleek ook wel, Ron mocht niet door de douane voor hij zo’n kaart had ingevuld. Dat gaf wat oponthoud. We kwamen hier gelijk een bekende tegen.
china-2017-08-24-092225.jpg
Ook in China dus heel beroemd. Koffers waren er vrij snel en eenmaal de vertrekhal uitlopend zagen we onze reisleidster staan. Haar naam is Yvonne, een Nederlandse die al jaren in Sri Lanka woont. We kregen de instructie om eerst een aantal duizend Yuan op te nemen uit de geldautomaat zodat we straks in het hotel direct de entreegelden en fooien voor de komende tijd met haar kunnen afrekenen.
china-2017-08-24-180517.jpg
Er word veel verteld in de bus, op weg naar het hotel. We rijden over een prachtige snelweg langs het ene na het andere hoge gebouw. Beijing heeft 21 miljoen inwoners, het geld en de waarde er van wordt uitgelegd en Mark wordt voorgesteld. Mark is de komende dagen onze Chinese reisleider. Als we zouden willen kunnen we vanmiddag naar de dierentuin om Panda’s te zien en naar het Olympisch stadion. Er moeten dan minsten 15 deelnemers zijn en helaas we kwamen tot 10. Iedereen was erg moe, begrijpelijk maar toch jammer. Bij het hotel aangekomen blijkt er een koffieshop te zijn waar we wat gaan drinken en nog meer informatie krijgen. Wat lastig gaat worden is dat de Chinezen alleen maar chinees praten, echt zelfs de meest simpele uitdrukkingen in het Engels kennen ze niet.
china-2017-08-24-105904.jpg
Dat bleek later toen één van de groepsleden een Simkaart wilde kopen in een elektronicazaak. Het is hem niet gelukt uit te leggen wat hij nodig had. Het rondbrengen van de drankjes is een toneelstuk. Er zijn 6 mensen druk mee bezig (de keuze was, water, Sprite, Cola of bier) en toch liep het niet vlekkeloos. Ook het betalen had iets van een theatershow. Enfin na Yvonne van de nodige gelden voorzien te hebben konden we naar onze kamer.
china-2017-08-24-173326.jpg
Hier besloten we toch maar even in bed te gaan liggen, want de vermoeidheid sloeg genadeloos toe. Heerlijk bijna drie uur geslapen. Bed is goed, douche is goed. Dat is belangrijk. Verder is er weinig sjeu aan dit voormalige staatshotel. Na het schoonheidsslaapje wat in de buurt rond gelopen. Zoals in alle Aziatische landen is de electricitieit net feestverlichting, overal dikke bossen kabels die over de gevels lopen. Het is wel erg schoon. Nog maar een keer langs de geldautomaat. Op ‘ons’ terras nog een biertje en colaatje gedronken (Nederlandse prijzen) en om 19.00 uur konden we aan tafel. Het gezelschap is groot (30 man) en we zitten per 8 mensen aan een ronde tafel. Er worden vele heerlijke gerechten uitgestald (zelfs patat, ter ere van ons, maar helaas niemand heeft er van gegeten).
china-2017-08-24-181609.jpg
Gezellig met onze tafelgenoten gesproken, bijzonder aardige mensen. Komt wel goed met dit gezelschap. De maaltijd werd beëindigd met stukken Watermeloen, iets wat we volgens Yvonne de rest van de vakantie na de warme maaltijd zullen krijgen. We kregen tijdens het eten diverse malen heerlijke kopjes thee. Het eten gaat geen straf worden! Rond 20 uur waren we verzadigd en gaan we allemaal naar ons hotel en de respectievelijke kamers. Waar ieder zijn of haar eigen ding gaat doen. Ik schrijf dit blog, Ron is de foto’s aan het overzetten. Straks wat lezen en dan heerlijk slapen. Morgen moeten we goed uitgerust zijn want dan gaat er veel gelopen worden, o.a. naar het Plein van de Hemelse Vrede en het zomerpaleis. De weerberichten geven aan dat het 30 tot 35 graden gaat worden pfffff, dat wordt goed drinken.
©opyright Neys4U 2004-2024