2019 USA
2019-05-18 Een rustige dag op de camping
img_20190518_111104.jpg
Gisteren nog twee dingen vergeten te melden in mijn blog die wel het vermelden waard waren. Ik zette de fluitketel op en zag niet dat uit het kastje boven het fornuis het snoertje van mijn fitbit was gevallen. Het is een speciaal snoertje omdat er een breed einde aan zit wat om het horloge past. Ron zag het wel maar toen was het al lekker aan het smelten……Ron griste het vanonder de fluitketel vandaag en heeft nu een flinke brandblaar op zijn vinger. Het snoertje was grotendeels gesmolten. Godsamme, nu kan ik mijn horloge niet meer opladen en ik kan niet zonder horloge.
img_20190518_111941.jpg
Ik wil altijd weten hoe laat het is. Toch geprobeerd en verdraaid zelfs met een minuscuul stukje draad laad hij op. Ron heeft er nog wat tape omheen gedraaid en ik kom de rest van de vakantie wel door. Het tweede wat me gebeurde was toen ik met de rijst bezig was. Ik had de kip gebraden en deed de wok groenten erbij. Na een paar minuten dacht ik wat zit er nou voor een raar donker stuk groente tussen. Bleek het een plastic zakje met zoetzure saus te zijn. Wij hebben natuurlijk ook kant en klare wok groenten maar daar zit nooit zo’n zakje in. Nou ja, een geluk dat de pitjes hier niet zo hard branden want ik kon het zakje er tussenuit plukken voor het gesmolten was.
img_20190518_112405.jpg
Vanmorgen was Ron er wel op tijd uit, maar ik heb heerlijk tot half 10 in bed gelegen. Daarna op ons gemak ontbeten. Ron voelde er vandaag niets voor om de hele camper af te koppelen om naar het stadje Flagstaff te gaan (op de foto’s ziet het er inderdaad erg leuk uit Ottoline) vooral ook omdat het zaterdag is en waarschijnlijk druk. Ik ben ook wel toe aan een lui dagje. We hebben een rondje gewandeld over de camping om te kijken hoe groot het hier is. Het is best een flinke camping met allemaal mooie plekken.
img_20190518_114632.jpg
We zien hier naast de enorme campers toch ook veel kleinere en bijzondere caravans staan. Als eerste die prachtige Airstream (de all you need is love caravan) van meer dan 30 jaar oud en de foto direct daarna is de nieuwe Airstream. Schijnt erg duur te zijn. Maar eigenlijk zijn al die hele kleine caravans duur, de volgende die hier ziet (de auto is drie keer zo groot) kun je op alle mogelijke manieren uittrekken. (ik had er toevallig in Nederland een filmpje op Facebook van gezien).
img_20190518_111528.jpg
Maar de kroon spant de zwarte caravan, hij was zo bijzonder dat ik het merk even heb opgezocht. De caravan wordt in Australië gemaakt en is bedoeld om er ook over zeer oneffen en ruig terrein mee te kunnen rijden. De binnenkant (gezien op het filmpje) ziet er zeer futuristisch uit. Wat de kroon spant is het bedrag wat je er voor moet neerleggen. Als deze caravan in de USA wil kopen kost hij…..schrik niet 165.000 dollar. Dat geloof je toch niet.
img_20190518_160636.jpg
Er zijn hier veel mensen die komen om de trails te lopen die achter de camping liggen. Echt van die natuurliefhebbers en ze werden vaak vergezeld door hun hond. Ook Ron en ik gingen in de namiddag wandelen. We lopen dwars door het bos en het is heel mooi. Het ruikt er heerlijk maar de trails zijn bezaaid met stenen. Na een kilometer of twee besluiten we toch terug te gaan ook omdat we niet echt de juiste schoenen aanhebben. Hier heb je echt van die bergschoenen nodig om niet uit te glijden. Ook gaan de trails steeds omhoog en daar heb ik altijd moeite mee en dan ook nog eens heel goed opletten waar je je voeten neerzet en over welke stenen je moet stappen.
img_20190518_161914.jpg
Maar we hebben weer wat frisse lucht binnen. Ik heb meegekregen dat Duncan het EuroVisie songfestival heeft gewonnen. Wat zal die jongen blij en trots zijn en dat Madonna een heel vals optreden van een paar minuten heeft gegeven voor een bedrag van één miljoen dollar. Dat is nou zonde van het geld. Vanavond gaan we op tijd naar bed, we moeten ruim 100 kilometer rijden naar het helikopter gebeuren. Om 9 uur moeten we startklaar in de helikopter zitten om de Grand Canyon vanuit de lucht te gaan zien. Moet prachtig zijn maar ik zal morgen laten weten of dat het ook was. Hoewel ik er niet aan twijfel. Tot morgen.
©opyright Neys4U 2004-2024