2019 USA
2019-05-22 Een natte en koude dag
img_20190522_104511.jpg
Na heerlijk geslapen te hebben, eerst een rondje met de camper gereden om te kijken of we dat vreselijke geluid nog hoorden. Gelukkig we hoorden we niets, zou het echt de wind zijn geweest die tussen de slide-out kwam. Ik kan niet zeggen hoe ontzettend eng het klonk gisteren en dan zit je ook nog eens op de snelweg. Maar dat is voorbij en nu klinkt alles weer normaal. We zitten op een mooie camping in Palm Springs. Er zijn niet veel plaatsen bezet, hier moet het seizoen nog beginnen. Hollywood’s desert playground, zoals Palm Springs ook wel genoemd wordt, was tot enkele decennia geleden het domein van filmsterren en golfende gepensioneerden. Tegenwoordig hebben ook anderen de zonnige plaats ontdekt. De huizen zijn ook heel anders dan wat we tot nu toe hebben gezien, mooi, verzorgd en veel bloeiende planten. Retro en chique worden gecombineerd: van glazen bungalows, ontworpen door beroemde architecten, tot vintage hotels en hippe bars. Hier zit geld, dat is duidelijk.
img_20190522_103050.jpg
Er staat nog redelijk veel wind en de voorspellingen zijn ook niet helemaal goed. We blijven optimistisch. Ron heeft twee routes uitgestippeld, één naar de Aerial Tramway en de ander naar Joshua Tree National Park. Onderweg komen we ook hier weer van vreselijke windmolens tegen, wat verpestten zij toch het uitzicht.
img_20190522_112536.jpg
We starten met de Palm Springs Aerial Tramway, dit is de grootste roterende kabelbaan van de wereld. Deze kabelbaan stijgt bijna twee kilometer en biedt ( als het mooi weer is) een prachtig uitzicht over de Chino Canyon en het omringende gebied. Het beginpunt, Valley Station, ligt op 800 meter hoogte en ongeveer twaalf minuten later sta je op 2.596 meter hoogte. Nadat de routeplanner niet helemaal de juiste route had aangegeven vonden we toch de ingang. We krijgen te horen waar we de camper mogen parkeren en moeten dan nog een behoorlijke klim maken naar de daadwerkelijke ingang en ondertussen begint het te regenen.
img_20190522_113854.jpg
Goed, kaartje gekocht en wachten op de kabeltram. Er kunnen 80 mensen tegelijk in en de vloer van de tram draait, tijdens de rit draai je twee keer rond. Op deze manier mis je niets van het uitzicht werd er verteld, maar ja, het is inmiddels steeds harder gaan regenen, dus we hebben niet zoveel uitzicht.

De kabelbaan is in 1963 in gebruik genomen en heeft ook in vele films gefigureerd, beneden staan de oude wagonnetjes want in 2000 heeft de tramway de nieuwe roterende cabines in gebruik genomen (die in Zwitserland gebouwd zijn). De kabelbaan gaat bijna steil omhoog en met enige fantasie kun je je voorstellen hoe het uitzicht zou kunnen zijn, hoe hoger we kwamen hoe meer we in de wolken zaten en dus helemaal niets meer zagen. Bovenaan zijn twee restaurants en kun je op verschillende niveaus naar buiten.
img_20190522_114329.jpg
Hier sneeuwt het, ongelooflijk maar waar. We hadden al gelezen dat het flink koud zou kunnen zijn als je op de top uitstapt maar sneeuw….nee dat hadden we niet gedacht. We zitten in Californië…. Wel een tijdje rondgelopen en wat jammer dat we zo’n slecht uitzicht hebben door het weer. Nou ja, we gingen maar weer naar beneden met de tram (zoals zij hem hier noemen )want inmiddels kregen we het toch wel koud. Het was min 2 graden Celcius, dit was 11 graden kouder dan normaal in deze tijd van het jaar ( op de top ).
img_20190522_130105.jpg
Beneden goot het inmiddels van de regen. Het had weinig zin om naar Joshua Tree te gaan want de voorspellingen gaven aan dat het de rest van de dag zou blijven regenen. We gaan een Walmart opzoeken, daar verkopen ze heerlijk Italiaans brood wat nog lekkerder smaakt als het geroosterd is. Nu hebben we de tijd genomen om de hele winkel door te ploegen, ongelooflijk wat ze allemaal verkopen. Met de boodschappen terug naar de camping waar we om 5 uur weer op ons plekje stonden. Hopelijk knapt het weer morgen op want dit was echt een mindere dag en dat is jammer. Vooral omdat de reis nu al aardig begint op te schieten.
©opyright Neys4U 2004-2024