2020 Thailand
2020-02-09 Thailand we komen er aan
Ron, Yvonne en ik stappen dan in het vliegtuig op weg naar Azië. We vliegen met de Emirates en dat betekent dat we een tussenlanding krijgen in Dubai. Binnen twee uur zullen we dan alweer in het volgende vliegtuig zitten wat ons naar Bangkok zal brengen.
Van de week kregen we de definitieve documenten binnen van de NRV en ik moet zeggen ze hebben echt goed aan Ron gedacht, in Noord Thailand heeft hij een kamer met Yvonne en in Zuid Thailand met mij
De reis blijkt een combireis. Op zich vind ik dat niet fijn want na een aantal dagen gaat er een deel van de groep al terug naar Nederland. Het is wel iets wat we hadden kunnen verwachten want NRV geeft dit duidelijk aan op de site. In dit geval is de reis Klassiek Thailand en het beste van Noord- en Zuid Thailand samengevoegd. De eerst genoemde reis beslaat alleen het Noorden. De groep bestaat uit 22 personen (gelukkig geen enorme groep) waarvan we met slechts 9 medereizigers door zullen gaan naar Zuid Thailand. Je ziet alleen maar namen (de wet op de privacy verbiedt anderen te laten weten waar je vandaan komt en hoe oud je bent ). geen idee dus waar zij vandaan komen, wel of het mannen of vrouwen zijn en dat is vrijwel gelijk.
Terwijl ik dit type raast de storm om het huis en heb ik alleen maar nog maar meer zin in de zon. Het is vandaag in Bangkok, volgens het weerbericht 33 graden en dat is toch verukkeluk!
We weten nu ook in welke hotels we terecht komen, het begint veelbelovend, een prachtig hotel in Bangkok met een roof terrace, altijd leuk om de stad van bovenaf te zien. Het hotel erna mogen we gelijk afkicken van de luxe want dit ziet er zeer basic uit. Nu weet je het nooit zeker maar de foto’s vind ik er een beetje triest uitzien. Nou ja, het is maar voor één nacht. We laten het maar over ons heenkomen. Wat voor hotel ook als er een goed bed is en een warme douche is het eigenlijk al goed. Belangrijker is dat we ‘gewoon’ weer mooie herinneringen zullen gaan maken.
Nog twee dagen werken en dan begint mijn vakantie. Ron en Yvonne moeten donderdag nog werken. Tijd genoeg om de koffer in te pakken. Momenteel is het één grote puinhoop en liggen al mijn zomerkleren bovenop mijn koffer gegooid. Iedere keer als ik de zolder opkom zie ik ze liggen en iedere keer denk ik dan ‘ga nou eens uitzoeken wat je mee wilt nemen’ helaas blijft het steeds bij deze gedachte. Ik ben en blijf iemand van het laatste moment, ach uiteindelijk zal dit ook wel weer goed komen.
Nu even met een glaasje wijn op de bank, luisteren naar de storm en dromen over de zon en bijbehorende warmte. Thailand we komen er aan. Met of zonder mondmasker, we gaan het allemaal beleven.
©opyright Neys4U 2004-2024