2020 Thailand
2020-02-27 Chiang Mai zipline
vid-happy-ending-mp4.png
Godallemachtig, na een hele slapeloze nacht kon ik het geluid van de wekker bijna niet verdragen. Maar ja, ik wilde persé die zipline dus wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. Opstaan dus. Na het ontbijt werden we tegen kwart voor 8 opgehaald door een busje waarin al een jong Engels stel zit. Na enige tijd stapten er nog twee Nederlandse jongens in. Het waren alle 4 erg aardige mensen waar we ons goed mee vermaakt hebben. Na een rit van ongeveer 40 minuten kwamen we aan bij de start. Onze tassen gingen in een locker, we moesten nog wat papieren invullen en hierna werden we in een tuig gehesen en kregen we een helm op. Met ons zessen gingen we weer in een open auto, nog wat hoger de bergen in. De natuur is hier prachtig en je hoort alleen maar vogels en af en toe het geluid van een aap. (buiten ons gegil als we de afgrond weer ingingen hahaha).
vid-marianne-01-mp4.png
Na het uitstappen liepen we naar het eerste plateau en ik kan je verzekeren dat dan opeens de adrenaline door je lijf giert. Om je te te laten wennen is de het eerste lijntje niet zo lang, maar wel 40 meter boven de grond. Oei, die eerste keer dat je zo hoog boven de grond en de boomtoppen zweeft, eng, spannend en tegelijkertijd zo leuk…. Af en toe moet je met een stok afremmen, ze roepen wanneer je dat moet doen, en dat vond ik niet altijd gemakkelijk. Het parcours is 5 kilometer lang.
vid-marianne-02-mp4.png
Flink veel afwisseling, korte stukken, hele lange stukken, loodrecht naar beneden maar ook van die wiebelbruggen, touwladders en noem het maar op. Ik vond het nogal knap van ons alle drie dat we het toch maar hebben gedaan. We hadden het trouwens niet willen missen. Wat een bijzondere ervaring. De jongens die ons begeleidden hielden zowel onze veiligheid als die van zichzelf goed in de gaten. Als laatste kwam zoals zij het zelf noemden de happy ending. Dat was een sprong van 20 meter loodrecht naar beneden, je hoefde je ook nergens meer aan vast te houden (je zat natuurlijk wel vast aan een kabel) . Dat was met recht een echte adrenaline kick en het filmpje staat op Instagram.
vid-yvonne-01-mp4.png
Na een eenvoudige lunch zijn we weer keurig teruggebracht naar het hotel. Yvon wil even lekker bij het zwembad liggen (en gelijk heeft ze). Ik wil dit blog bijwerken en daar heb ik nu goed de tijd voor. Straks een lekkere douche en op weg naar het centrum. We volgen het nieuws en weten dat er sneeuw in Nederland ligt (verdorie dat missen we nu, maar niet heus :)) en m.b.t. het coronavirus en daar wordt je niet vrolijk van. Het verspreidt zich nu toch wel snel. Hier in Thailand lijkt het mee te vallen. Nou ja we gaan het allemaal wel zien. Morgen zal ik wel vertellen hoe we de markt vonden. Ook dan staat er weer een excursie op het programma en moeten we weer iets voor zessen uit de veren….
©opyright Neys4U 2004-2024