2020 Thailand
2020-03-04 Phuket
Oh wat heerlijk, we konden vandaag uitslapen. We zijn daarom ook tot 8 uur in bed blijven liggen en daarna de koffer in orde gemaakt. In Phuket ga ik die eens even helemaal leeg halen, want zelfs met de bagagezakken is het toch een flink rommeltje geworden. Het is niet allemaal meer schoon, als ik het maar kwijt kan. Om 9 uur aan een heerlijk ontbijt, croissant met jam, geroosterd brood met ei en één met pindakaas, heerlijk en ook nog eens lekkere thee.
Om 10 uur kwamen de luxe busjes weer voorrijden om ons naar Phuket te brengen, toch nog een rit van 4 uur. Kwart over 10 afscheid genomen van een geweldige reisleider. NRV mag in zijn handen knijpen met Paul. Hij gaat nu zelf verhuizen, na 20 jaar in Bangkok gewoond te hebben, gaat hij verhuizen naar het uiterste noorden van Thailand, bij de grens met Myanmar. Vindt hij het mooiste deel van Thailand. We werden uitgezwaaid door Paul en hup daar gaan we op weg naar de echt laatste dagen van de vakantie.
Tijd om ook nog wat wetenswaardigheden op te schrijven. Er rijden hier bijzonder veel nieuwe en dure auto’s rond. Alles gaat op afbetaling vertelde Paul. Er is maar relatief een kleine aanbetaling nodig en je kunt al in zo’n bak rondrijden. Ze rijden ook allemaal met zwart glas, iets wat bij ons niet meer mag. Ze zijn enorm hoffelijk in het verkeer, er wordt nauwelijks getoeterd en invoegen is geen probleem. We zijn de hele vakantie geen ongeluk tegengekomen. Ook hebben we op prachtige wegen gereden, ook hier doet natuurlijk de welvaart zijn intrede.
Ook doen ze echt wel een ontmoedigingsbeleid m.b.t. roken. Je mag in vrijwel geen enkel hotel roken en ook niet zomaar op straat. In de winkels waar je sigaretten kunt kopen zitten er witte papiertjes voor, zodat je geen merken ziet. Ook het milieu wordt hier steeds meer een issue (gelukkig).
Zo is ons verteld dat er binnenkort ook hier geld gevraagd gaat worden voor plastic tasjes (je moet ergens beginnen) en met rommel valt het ook allemaal wel mee. Fijn, want het land is te mooi. Wat helemaal opvalt, is dat de mensen hier eigen bekers gebruiken om bij koffietenten deze met koffie of frisdrank te laten vullen. Zover zijn wij nog niet.
Ook hier vind je veel McDonalds, KFC’s en zelfs de Declaton. Jammer, waar je ook komt in de wereld het is steeds meer eenheidsworst. De Thai beschermen zichzelf goed tegen de zon. Of dit er echt mee te maken heeft dat ze geen huidkanker willen hebben is voor mij de vraag want ze vinden een witte huid het summum van schoonheid. Je kunt dan ook overal crèmes kopen die je gezicht witter maken.
thai_20200304_162712.jpg
Na een voorspoedige reis, met één keer een koffiestop komen we in het drukke Phuket aan. Wij zitten in een relatief rustig stuk. We zitten 400 meter van Kata Beach en als we naar het strand willen dan kunnen we er gratis met een shuttlebusje van het hotel naar toe gebracht worden. Het hotel heet Kata Palm Beach en Spa Resort en is heel erg mooi. We hebben een echt grote kamer, een balkonnetje, heerlijke badkamer, met een apart bad, een regendouche en een gewone douche. Er zijn drie restaurants, een Spa en twee zwembaden. Niks mis mee. Even een clubsandwich gegeten en op naar het zwembad. Heerlijk liggen soezen tot 6 uur met een cocktail in onze hand. Nu de douche uitgeprobeerd en goedgekeurd.
Om 20.00 uur gaan we de buurt eens verkennen. Het is hier trouwens echt een stuk warmer dan in het noorden en zelfs warmer dan in Krabi. Pfff dat wordt afzien jongens hahaha. Op 7 maart worden we om 22 uur ’s avonds opgehaald en vliegen we om 1.30 uur eerst naar Dubai. Misschien is dit het laatste bericht. Als er nog iets noemenswaardig gebeurt dan zien jullie wel weer een bericht verschijnen. Anders heel erg bedankt voor het meelezen en voor jullie reacties en tot in Nederland/Coronaland.
©opyright Neys4U 2004-2024