2020 Thailand
2020-03-06 Laatste hick up uit Phuket
thai_20200305_111623.jpg
Donderdag 5 en Vrijdag 6 maart

We hebben nog vrij veel gedaan deze laatste dagen in Phuket en om het voor onszelf niet te vergeten, toch nog een verslagje.
Gisterochtend naar het strand, het is een prachtig poederwit en heel erg druk strand. We konden nog wat lege bedjes vinden maar oh wat is het heet. Je verbrand letterlijk je voeten als je naar het water loopt. De zee is heerlijk en zo te zien visvrij. In ieder geval de kustlijn. De stroming is sterk en af en toe kwamen er best wel veel grote golven. Ik moest aan de Tsunami denken en hoe verschrikkelijk dit toch geweest moet zijn. Ook allemaal mensen die net als wij nietsvermoedend van de zee aan het genieten zijn. Op een gegeven moment was het zo warm op het strand dat we besloten om terug te gaan naar de kamer om even in de airco te zitten. Raar idee dat het in Nederland zo vaak regent en niet erg warm is.
thai_20200305_111643.jpg
Na wat afgekoeld te zijn, zijn Yvon en ik hier lekker bij het zwembad van het hotel gaan liggen. Sommigen zullen het water vies warm gevonden hebben maar ik hou er van. Lekker sticky rice met mango en ijs gegeten aan de poolbar. Leuk hoor zittend in het zwembad, aan de bar. Voor morgen is er besloten om met de groep waarmee we Zuid Thailand hebben gedaan, als afscheid een buffet te reserveren, wat georganiseerd wordt door het hotel.

We zijn op tijd bij het zwembad weggegaan omdat we vanavond naar de hoerenbuurt in Patong willen gaan. Lijkt me dat als je in Phuket bent dat je dit ook gezien moet hebben. Voordat we er naar toe gingen zijn we naar ‘onze’ massagevrouwen gegaan. We laten ons elke dag masseren, voor de prijs hoeven we het niet te laten. Yvon en Ron gaan voor een oliemassage en ik voor een rug- en nekmassage. Je snapt er soms niks van want bij elke massage worden er ook nog extra dingen gedaan. De langste tijd werd aan mijn rug besteed maar daarna werden toch ook nog mijn benen en armen gedaan. Soms werd de lucht zowat uit je lichaam geperst en als je daar geluid bij maakt liggen de vrouwen slap van de lach.
20200305-patong-01-mp4.png
Op zoek naar een Tuk Tuk. Daarbij kwamen we Tum tegen die je overal, met zijn rode discowagentje, naar toe bracht. Hij hanteerde vaste prijzen, dus geen gezeur met afdingen. Onder begeleiding van keiharde muziek en discoverlichting in het wagentje werden we naar Bangla Road in Patong gebracht. Met Tum afgesproken dat hij ons drie uur later weer komt op pikken. Waarbij hij ons op het hart drukte om goed op onze tassen te passen omdat hier erg veel zakkenrollers zijn. Dat was geen nieuws voor ons maar wel lief dat hij ons daar op wees.

Wij zitten op Kata Beach en dat is met de Tuk Tuk toch nog ruim een half uur van ons vandaan. Het was één groot circus, we werden om de haverklap uitgenodigd om naar een ping pong show te komen kijken. We hebben onze ogen uitgekeken, overal knalharde muziek, allerlei knipperende verlichting enz enz. Overal staan meisjes (misschien ook lady boys, het is moeilijk te beoordelen) op torenhoge hakken en altijd zijn deze schoenen ongeveer twee maten te groot. Om de haverklap kom je langs tenten waar talloze schaars geklede meisjes zullen gaan paaldansen, als jij maar bereid bent om hiervoor te betalen.
20200305-patong-07-mp4.png
Ik vond de buurt ook wel iets gezelligs hebben, hoewel de meisjes vaak met een lege blik in hun ogen op de bar staan. Op een gegeven moment kwamen we langs een bar waar een band met zowel zangers als zangeressen aan het optreden waren. Klonk heel goed. Hier hebben we wel wat tijd doorgebracht met een biertje en een wijntje. Tum stond ons keurig op de afgesproken tijd op te wachten. Een maal terug zijn we gelijk naar bed gegaan en werkelijk geslapen als een blok.
Om 8 uur opgestaan, 9 uur ontbeten (heerlijk ontbijt hier, veel keus) en om 10 uur stond de disco Tuk Tuk van Tum ons weer op te wachten om ons naar de big Boeddha te brengen. Tum is, vertelde hij, een tattoo artiest maar kan hier nog niet van leven, dus is hij ook Tuk Tuk chauffeur. Hij heeft gaten in zijn oren van ongeveer twee centimeter, en hij is zo verschrikkelijk aardig.
thai_20200306_103905.jpg
Na een rit bergopwaarts waarbij we langs veel olifanten komen, die klaar staan om weer van die onwetende toeristen te vervoeren komen we zelfs langs een tijgerpark. Dat dit mag, je kunt er gewoon rondlopen maar je kunt ook op de foto met een tijger en daar betaal je flink voor. Ik zou het niets eens durven, buiten dat ik vind dat je dit gewoon niet moet doen. Tijgers horen in het wild te leven en niet met toeristen op de foto te gaan. (gisteravond ook nog een man gezien met een enorme hagedis, kon je ook voor geld mee op de foto en er zijn talloze mensen die dit nog steeds doen).
thai_20200306_104312.jpg
De big Boeddha is de op twee na grootste van Thailand. Hij is nog niet klaar want hoewel de constructie uit beton bestaat is het beeld volledig beplakt met marmer. Ze zijn in 2014 begonnen en verwachten nog 2 jaar bezig te zijn voordat alles af is. Wat er van klaar is, was imposant genoeg. We hebben er wat rond gelopen en foto’s gemaakt. Tum was op ons blijven wachten. Aan hem gevraagd of hij ons naar een shopping mall kon brengen. Hoorde ik ook van iedereen dat je dit gezien moet hebben.
De eerste waar hij ons naar toe bracht was GMS Duty Free Shopping Centre. Alleen maar Dior, Chanel etc. Je mocht er alleen in als je je paspoort liet zien en die hadden we niet bij ons. Oh dan was er wel een ander gedeelte waar we wel rond mochten lopen. Alles m.b.t. krokodil. Werkelijk prachtige tassen in alle denkbare kleuren en ook peperduur. Daarbij mogen wij in Nederland geen Krokodil invoeren, dus we waren er snel klaar. Tum heeft ons nog naar een ander winkelcentrum gebracht het Central Phuket – Central Festival Shopping Mall. Nou ja, iets goedkoper maar ook hier waren we snel klaar. Wel daar geluncht en hup terug naar het hotel. Afscheid genomen van Tum en op naar het zwembad.
thai_20200306_191836.jpg
Om 7 uur met de groep plaats genomen aan ‘onze’ tafel voor het buffet omlijst met live muziek. Het eten was echt enorm lekker, maar het was er warm….. het zweet stroomde van ons af. Er was een gitarist en daarna kwam er een groep die originele Thaise muziek speelde en waarbij drie maal dansers optraden. De muziek was echt knoerthard (je kon nauwelijks nog met elkaar praten)en na twee nummers leek steeds hetzelfde deuntje gespeeld te worden, kortom dit duurde veel te lang. De avond zou tot 24 uur duren maar om 9 uur waren wij bijna de enigen die er nog zaten. Best wel zielig maar ja, die klere muziek duurde echt veel te lang.
thai_20200306_212105.jpg
De groep besloot om ergens anders nog wat te gaan drinken. Ik wilde graag nog even naar de markt, daarom gingen Ron en ik niet mee. Op de markt een leuke nep Chanel tas gekocht. Daarna toch nog maar langs bij de masseuses, een heerlijke voetmassage gehad en mijn nagels laten lakken. Er was nog wat commotie want een ouwe kerel die was binnen gekomen voor een massage wenste een happy ending en het meisje wat hem had gemasseerd was daar niet van gediend. Uiteindelijk ging die kerel kwaad weg.

Nu weer terug in het hotel. Laatste nacht, morgen koffer inpakken en nog lekker genieten bij het zwembad. Om half tien ’s avonds gaan we richting vliegveld. Ik zie er nu al tegen op dat we de hele nacht vliegen en ook zo jammer dat deze vakantie weer voorbij gevlogen is. Maar ja that’s life.
©opyright Neys4U 2004-2024