2022 Cuba
2022-04-17 Voorbereiding
Opeens is het bijna zo ver. Ik weet nog dat ik op Instagram een screenshot plaatste van mijn vakantie countdown en dat was nog 59 dagen. Nu is het nog anderhalve dag! Ron heeft ons blog helemaal aangepast, vandaar al dit stukje om ook voor ons zelf te zien hoe het er uitziet als het geplaatst is.

Dit is het programma Zo vlak voor een vakantie vraag ik me altijd af waarom we eigenlijk zo graag weg willen. Het begint met de koffer, plots is de toiltettas spoorloos verdwenen. Daarna het nadenken wat je nu precies aan kleding mee wilt nemen en wat heb ik een godsgruwelijke hekel aan het bedenken wat ik voor drie weken mee moet en wil meenemen.

Ron en ik zijn eerst een aantal dingen gaan passen en helaas een aantal kledingstukken bleek ook ' opeens' te klein. Dat allemaal gewassen en klaar gelegd voor de kringloop. Je moet vooral kleding gaan passen als je er eigenlijk geen zin in hebt, dan wordt de keus nog lastiger want opeens vind je alles helemaal niet meer leuk staan.
Daarna begint het wassen van al van al die kleding. Eerst een stapeltje voor Ron gemaakt daarna aan mijn eigen koffer begonnen. Tja dan heb je een hele leuke roze korte broek gekocht blijkt er eigenlijk geen enkel kledingstuk bij te passen. Blauw T-shirt daar zie je mijn buik in, leuke bloes, die blijkt te lang etc.
Kom op doorzetten en gewoon die koffer inpakken, we zien daar wel.
Halverwege even naar Yvonne om te kijken hoe ver zij is en om daar een glas wijn te drinken. Omdat ik ruimschoots eten had is Yvonne weer mee naar ons gegaan en heeft ze hier gegeten. Daarna met frisse tegenzin verder gegaan met de koffer inpakken zodat morgen aleen de laatste dingetjes er nog in moeten. Ron is nog bezig met zijn koffer maar die is straks ook wel klaar.
20220417_215615.jpg
Ik blijk ook enorm veel toiletspullen te hebben die absoluut mee moeten, daar ga ik morgen nog maar eens naar kijken. Niet alles is makkelijk in Cuba te verkrijgen dus tja dan gaat er meer mee dan je van plan was. Gisteren ben ik nog naar de kapper geweest dus dat haar moet ook niet al te veel problemen geven :)
Ron heeft de taxi besteld voor dinsdagochtend 5 uur. Om 7.20 uur vliegen we naar Madrid waar we twee en half uur de tijd hebben om naar de terminal te komen waar we moeten inchecken voor Havana. Morgenavond maar heel vroeg naar bed!

In het vliegtuig zal ik wat wetenswaardigheden over Cuba opschrijven. De tweede vlucht duurt ruim 10 uur en dan heb ik wat te doen. Hebben we er zin in? Jazeker, als die voorbereidingen eenmaal klaar zijn en we zitten daadwerkelijk in het vliegtuig, dan begint in mijn ogen de vakantie pas echt.

Op naar de Cuba Libre en de Mojito!
©opyright Neys4U 2004-2024