2023 Tanzania
2023-01-17 massai dag 1
20230117_092644.jpg
Hieronder nog even het staartje van gisteravond Na ingecheckt te zijn werd er gevraagd of we nog wat wilde eten of drinken. Ja graag. Er zou een sandwich tomaat, komkommer, met een glas droge witte wijn en een biertje naar de kamer worden gebracht. Na een kleine wandeling kwamen we bij een nette kamer aan. Het zijn huisjes verspreid over het terrein. Hup bagage neergezet, airco aan en inloggen op de WiFi. Na 10 minuten kwam het eten het is inmiddels half één. Helemaal in folie verpakt, ook nog patatjes erbij. Het brood smaakt naar cake dat is even wennen. Wijn smaakt heerlijk. Inmiddels is het kwart over één en om 7 uur moeten we aan het ontbijt zitten. Ron probeert het blog nog te plaatsen en dan moeten we echt gaan slapen want het wordt een korte nacht. Op zich mankeert er niets aan het bed, maar van slapen kwam niet veel terecht. Ron en ik barsten van de hoofdpijn en daarnaast heb ik de hele nacht maagpijn gehad en voelde ik me misselijk. Hopelijk slapen we vannacht beter
Om half 7 maar opgestaan, de douche was in ieder geval heerlijk warm. Daarna richting ontbijtzaal waar wij op dat moment de enige waren. Ivm met mijn maag heb ik alleen thee en fruit genomen. Was erg lekker, watermeloen, mango, papaya, ananas en een klein banaantje. Ron had eieren, met alles erop en aan. Ze namen er de tijd voor, ik kreeg eerst het fruit en 10 minuten later Ron zijn eieren en weer 5 minuten later kwam de koffie en thee. Op de tafels liggen glasplaten met daaronder allerlei koffiebonen, erg leuk.
20230117_093201.jpg
Er loopt flink wat personeel rond, in het uur dat wij aan het ontbijt zaten liepen er 5 mensen op hun dooie gemak het zwembad schoon te maken met een schepnet of de boel aan 't vegen. Na het ontbijt was het wachten op een chauffeur die ons naar de Masai brengt. Twee hele tengere meisjes liepen inmiddels met onze tassen op hun hoofd naar de receptie. Ik durfde er geen foto van te maken. Onze chauffeur bleek per ongeluk naar een andere lodge gereden te zijn, maar ach we hebben vakantie. Nu is het zo'n anderhalf uur rijden. Net langs de mount Kilamanjaro gereden. De chauffeur is voor ons gestopt zodat we een foto kunnen maken. Helaas ligt de berg op de besneeuwde top na helemaal in de wolken, maar we hebben hem wel gezien. Er is van alles te zien onderweg, van bananen plantages, kleurrijke dorpjes tot een Nederlandse rozenkwekerij. Je komt ogen te kort.
vid-20230117-wa0009-mp4.png
Moet het helaas even overnemen voor vandaag. Het lijkt erop dat Mar iets verkeerds heeft gegeten. Voelt zich erg beroerd en lag op enig moment onder 2 dekens terwijl het bijna 30 graden was. Kortom hopelijk morgen beter. We laten het horen.
©opyright Neys4U 2004-2024