2023 Tanzania
2023-01-25 Zanzibar dag 2
20230125_084130.jpg
Na de douche gisteren eindelijk weer mijn haar kunnen föhnen. Even een wandeling rond het zwembad gemaakt en rond 19 uur richting restaurant. Ziet er heel gezellig uit en ik kan niet anders zeggen dat we er lekker hebben gegeten. Er kwam een groepje meisjes dansen. Dat had voor mij nou weer niet gehoeven, er werden tussen de tafels petten neergelegd met de bedoeling hier geld in te doen. Dat is niet erg maar ze haalde ook gasten weg bij de tafels om een soort polonaise te doen en als klap op de vuurpijl de vogeltjesdans te dansen, de gasten deden vol overgave mee..... Dit soort dingen vinden we allebei helemaal niets. Na het eten zijn we dan ook lekker teruggegaan naar het huisje. Hier hadden ze vers water neergezet en de kleine lampjes aangedaan, heel attent. Omdat we een waterkoker hebben kon ik een lekker bakkie 'Nederlandse ' Earl Grey drinken, heerlijk. Om 22 uur zijn we gaan slapen.
Na een goeie nachtrust waren we allebei om 7 uur klaarwakker. Het internet is prima hier, dus we zijn allebei een tijdje bezig op onze telefoon. Ik heb al uitgezocht wat er eventueel te doen is op Zanzibar. Straks gaan we ontbijten en de boel hier een beetje verkennen. Alle douchegel, shampoo etc zit in glazen flesjes. Dit vullen ze bij zodat ze minder plastic hoeven te gebruiken. De geur is overigens heerlijk: coconut lime. Ze willen het plastic hier echt in de ban doen. Helaas zie je op het strand toch veel plastic afval liggen.
20230125_105533.jpg
Het ontbijt krijg je aan tafel geserveerd. Heel fijn, geen buffet waar iedereen maar raak graait en waar je de helft van moet weggooien. Je kunt volop kiezen en als je het niet genoeg vindt kun je meer vragen. Ron gaat voor de eieren, maar ik voor een heerlijke toast met avocado met een gekookt eitje en allebei voor een yoghurt met mango en granola. Hierna wilden we een strandwandeling maken, dit bleek lastig want het is eb. Dat legt een rotsachtige bodem bloot. We gaan weer richting hotel. Ik ga lekker in de schaduw op een bedje liggen en Ron gaat nog een stuk over het 'strand' lopen. De boom waar ik tegenaan kijk hangt vol met wevernestjes, zo leuk om te zien. Wel een beetje zielig want mannetjes wevers moeten zich rot werken om zo'n nestje te maken. Vrouwtjes zijn erg kieskeurig en kunnen zo'n prachtig nestje direct afkeuren. Na een tijdje besluiten we een drankje te gaan halen en terug te keren naar ons huisje. Wij hebben er een heel schattig tuintje bij met van die ouderwetse strandstoelen. Gaan we lekker verder met relaxen....
Daar aan een detective begonnen en heel erg ook nog ruim een uur liggen slapen. We hebben een enorme regendouche, zo lekker, ik zou er wel drie keer per dag onder kunnen. Ik probeerde De Mol van afgelopen zaterdag te kijken maar hij is om de 10 seconden aan het laden. Waarschijnlijk zitten er nu teveel mensen op internet, vanavond nog een keer proberen.
20230125_115401.jpg
Vrijdag gaan we voor een massage en zaterdag gaan we naar Stonetown (een historische stad waar Freddy Mercury gewoond heeft als kind). Eigenlijk wilde ik vrijdag maar dat werd ons hier afgeraden. Zanzibar ( overigens net zo groot als de provincie Utrecht) is voor het overgrote deel Islamitisch en dan is er niet alleen het vrijdaggebed maar zijn er ook veel winkels etc dicht. Het worden rustige dagen. Ik denk dat ik zondag misschien nog een keer een blog schrijf. Het ligt er aan wat we hier nog gaan beleven maar heel veel zal het niet zijn.
©opyright Neys4U 2004-2024