2012 Saoudi Arabie
2012-01-30 Riyad Saoedi Arabie
ra-1.jpg
Na een vlotte reis (vanaf Heathrow iets meer dan 6 uur) uiteindelijk rond 06:00 uur plaatselijke tijd geland. Denk niet dat je er dan al bent, de doorgang bij douane/immigratie gaat tergend langzaam. Foto maken vingerafdrukken scannen en opslaan, het hoort er allemaal bij. Gelukkig stond na oppikken van de bagage een chauffeur van het Radisson op me te wachten. In een spiksplinternieuwe Amerikaan naar het hotel vervoerd.
ra-2.jpg
Dit was een ervaring op zich. Vanaf het vliegveld meerdere banen door open woestijn richting Riyad. Voor mensen die in andere landen vonden dat men daar met fietsen scooters en autos een gekkenhuis veroorzaakten, dat kan men in Riyad ook. Maar dan met de grootste Amerikaanse autos, 4x4's, Hummers en wat er nog meer aan imposante voertuigen te krijgen is.
ra-3.jpg
Eerste indrukken zijn vergelijkbaar met wat ik in Egypte heb gezien. Grote ongezellige buitenwijken, kleurloos en veel verkeer. Zal donderdag en vrijdag (het weekeinde hier) op verkenning gaan en proberen wat historische dingen te zien.
Uiteindelijk om 08:15 in hotel aangekomen, om 09:15 uur samen met contactpersoon ontbeten en omstreeks 10:30 uur bij de klant (tegenover het hotel) mezelf voorgesteld. Daarna toch maar even 2 uurtjes geslapen.
ra-4.jpg
Morgen om 08:30 moet ik voor het hotel klaar te staan. Want hoewel het echt de weg oversteken is, vindt men het om moverende redenen passend, mij elke dag met auto en begeleider op de werklocatie af te leveren. Ik zal in ieder geval niet verdwalen. Kantooruren zijn hier overigens van 07:30 tot 14:30 uur.

Zal dus veel tijd hebben voor andere zaken.
©opyright Neys4U 2004-2024