2013 Vietnam Cambodja Thailand
2013-02-27 Nou ja, nog wat bezocht!
2013-02-27-001.jpg
Vanmorgen ging om 6.45 uur de wekker. Heerlijk geslapen, halverwege de nacht klaarwakker. Voor het eerst doodstil op straat. Je hebt wel eens dat je het helemaal niet erg vind om wakker te zijn. Dat had ik nu, was lekker de reis aan het overdenken. Ook was ik aan het proberen om Vietnamese Dongs om te rekenen in euros. Daar was ik denk ik te moe voor want het lukte me niet. Niet dat het zo moeilijk is maar de bedragen zijn zo idioot groot. Een euro is 30.000 Dong. De biljetten voelen ook heel raar net alsof net plastic geld is. Nadat de wekker was gegaan lekker douchen en ontbijten. Om 8.00 uur zouden we vertrekken voor de stadstoer.
2013-02-27-015.jpg
We hebben vandaag zo ontzettend veel gezien. We leken wel een stel Japanners. Eerst zijn we naar de Chinese markt gegaan, waar we onze ogen hebben uitgekeken. We zullen nog wel een paar fotos op de blog zetten vanavond. Er was een gedeelte met vlees, zo ontzettend vies je kunt bijna niet geloven dat dit nog bestaat. Alles zonder koeling en zelfs het vel van al dat vlees werd leeg geschraapt en ergens ( ik wil het niet weten) voor gebruikt, brrr. Verder was de markt erg kleurrijk, schoenen, kleding, eten, snoep, kruiden, zeg het en ze verkochten het. Jullie begrijpen dat mijn fototoestel overuren maakte. Het zweet liep iedereen over de rug, want voor de tijd van het jaar is het hier ook erg warm. Het was vandaag 36 graden. Daarna zijn we naar het oorlogsmuseum gegaan. Heel indrukwekkend. Wat een ellende hebben de Amerikanen hier toch aangericht.
2013-02-27-011.jpg
Daarna met de groep enorm lekker geluncht, want lekker eten dat kun je hier wel. Na de lunch zijn we naar het paleis van de onafhankelijkheid geweest, ook heel bijzonder. Nog was het niet voorbij, er werd een lakwerk fabriekje bezocht. Wat kunnen mensen toch een prachtige dingen maken. Niets gekocht want wij houden helemaal niet ( als Nederlanders) van lakwerk. Als laatste langs de Notre Dame, een kerk neergezet door de Fransen tijdens hun overheersing. Als laatste het postkantoor bekeken. Hier waren ook geweldige winkeltjes. Marijke en ik hebben ons vermaakt met de hoeden. Jullie zullen de fotos wel zien. Om 17.00 uur in het hotel.
2013-02-27-107.jpg
Daar wat opgefrist en met een aantal mensen weer naar ons terras. Grappig hoe snel je met elkaar omgaat alsof je elkaar al veel langer kent. Lekker aan de cocktails gezeten. Nu op de kamer, gaan zo douchen want om 19.00 uur staat voor 6 man de tafel gedekt op het terras. Morgen moeten we om 5.30 uur opstaan! Verhaal volgt. Voor ik het vergeet te zeggen, wat een prachtig land en wat een aardige mensen. Ook Jeroen, de reisleider is een aardige vent
2013-02-27-052.jpg
Vergeet ik helemaal dat we nog wat gezien hebben, namelijk een Chinese tempel. Ik heb er nog wel van die mooie fotos gemaakt. Kun je je wel voorstellen dat het een hele drukke dag is geweest. Vanavond echt fantastisch gegeten, waarbij ik moet zeggen dat het Nederlandse prijzen zijn. Zo moeten we maar niet al die dagen die nog gaan komen gaan eten want dan staan we de rest van het jaar rood. De gastvrouw Fon is zon lief en leuk mens. We moeten nodig gaan slapen want over 6 uur gaat de wekker.
©opyright Neys4U 2004-2024