2013 Vietnam Cambodja Thailand
2013-03-02 Luie Dag
2013-03-02-001.jpg
Vandaag dus een rustdag, wat geen straf is hier in het hotel. Vanmorgen om 8.00 uur opgestaan. Het restaurant ligt aan het strand, heerlijk ontbeten met je blik op het strand en de zee, prachtig. Ron heeft nog gezwommen, het water was heerlijk maar de stroming was erg sterk zei hij. Toen we terug liepen naar de kamer zagen we hoog in een palmboom een man zitten. Hij was trossen vruchtjes ( dadels?) aan het losslaan. Ze vielen echt met een klap naar beneden. Ze werden er denk ik uitgehaald voordat ze op iemands kop terecht konden komen.
2013-03-02-028.jpg
Daarna klom hij met het kapmes in zijn hand als een aapje naar beneden, onvoorstelbaar. Gelukkig had ik mijn fototoestel bij me. Zodra het weer lukt zal ik de fotos laten zien. De internetverbinding is hier dramatisch, soms heb je 5 minuten verbinding en dan weer uren niet. Het is dat ik dit verslag in een apart document maak, ik kan dan toch gewoon aan mijn verslag werken en Ron kopieert het later op reislogger. Anders moet ik alles proberen te onthouden en als er een verbinding is alles snel op het blog zetten. Dat is natuurlijk geen doen.
2013-03-02-015.jpg
Daarna was het tijd voor de massage. Het viel een beetje tegen, het masseren op zich was goed maar je voelde dat ze vrij ongeïnteresseerd waren. De gezichtsbehandeling stelde echt niets voor. Ze bleef maar rondjes draaien in mijn gezicht en daarna kreeg je zon papieren maskertje op en lieten ze je hier een kwartier mee liggen. Ach ja, het kostte gelukkig geen vermogen dus vooruit. Volgende keer ga ik alleen voor mijn voeten, dat doen ze een uur en dat lijkt me toch ook wel erg lekker. Door het warme weer loop je steeds met lekkere dikke voeten rond.
2013-03-02-017.jpg
Rest van de dag geluierd. Vanavond heerlijk King prawns gegeten. Wim heeft al krokodil gegeten en vanavond heeft hij kikker gegeten. Het zijn gewoon complete kikkers die je op je bord krijgt, gadver. Volgens Wim smaakte het naar kip. Hij wil ook nog slang eten. Vanavond ook nog twee levende krokodilletjes gezien in een aquarium, eronder zaten twee slangen in een kooitje. Ook dat eten ze net al schildpadden ( die zie je bij elk restaurant in aquaria!!). Ze vinden dat ze elk dier kunnen eten en eten ook nog steeds hond, die worden speciaal gefokt voor restaurants.
Wij hoeven niet bang te zijn dat we zomaar hond krijgen want het is erg duur. Trang, de gids vertelde dat je wel al iets meer gaat zien dat de mensen honden als huisdier gaan houden. Nu zagen we toevallig vanavond in het restaurant waar we aten dat zij een hond hadden. Deze hoorde echt bij de bazin, de hond volgde haar de hele tijd en zag er goed verzorgd uit. Ook vleermuizen worden gegeten door de Vietnamezen, kun je je bijna niet voorstellen.
In de avond ziet Pan Thiet er gezellig uit met allerlei gekleurde lichtjes en veel winkeltjes. Overal zie je opgezette krokodillen, van heel klein tot groot. In de ogen stoppen ze pareltjes of knikkers. Ook geprepareerde huiden van de krokodillen kun je kopen en natuurlijk schoenen en portemonnees!! Je vraagt je af wie dat in hemelsnaam zou willen kopen misschien de Russen want die zijn ook hier flink vertegenwoordigd. Het wordt steeds gekker, vroeger waren alle borden bij de restaurants en winkeltjes in het Engels nu in het Russisch!
2013-03-02-038.jpg
Morgen gaat de wekker weer om half zes en zullen we dit prachtige hotel moeten verlaten. Het wordt weer een lange rit naar Nha Trang ( bijna 300 km ) maar ook dat is een badplaats. Morgen maar weer lekker slapen in de bus.
©opyright Neys4U 2004-2024