2013 Vietnam Cambodja Thailand
2013-03-05 Van Nha Thrang naar Ho Chi Minh stad.
We begonnen rustig aan deze nieuwe dag. Geslapen tot 8.00 uur en na een lekkere douche ( nog even snel de haren gewassen en geföhnd) de koffer opnieuw ingepakt. Er was geen touw meer aan vast te knopen en aangezien we de komende drie dagen elke dag in een ander hotel zullen zitten moest er nodig orde in de chaos komen voor ik echt niets meer kan vinden in mijn koffer. Als er een nadeel is aan deze reis dan is het dat je nergens je koffer uitpakt. Op ons gemakje ontbeten. De zieken voelen zich nog slap maar zijn allemaal weer op de been gelukkig.
2013-03-05-002.jpg
Om 10.00 uur zijn we richting Cham torens gegaan. Het geloof van de Cham dynastie was ( is) Hindoeïstisch en in de toren kon je een altaar bekijken. We moesten een aantal traptreden op om bij de torens te komen, ik zag een oudere ( Vietnamese, Chinese ?) dame staan die erg aan het hijgen was. Ik heb mijn arm maar aangeboden en ja hoor daar gingen wij samen de trap op. Het mooie was dat ik haar op de terugweg ook weer tegenkwam. Ze gebaarde naar me of ze met mij naar beneden kon en natuurlijk kon dat, dus wij weer samen de trappen af. Op het terrein van de torens was een oudere mevrouw bezig met zandkunst, dat was wel zo ongelooflijk knap. Zal er een foto van op het blog zetten dan krijgen jullie een beetje een indruk. Nog wat fotos van de omgeving gemaakt en we mochten de bus weer in op weg naar het vliegveld.
Het vliegen zelf duurt maar 40 minuten maar je weet het he, je moet weer zoveel tijd van te voren aanwezig zijn etc etc. We vliegen met Vietnam airlines. Momenteel hebben we flink wat turbulentie wat het typen een beetje lastig maakt. We vliegen met wederom een airbus. Het stijgen blijf ik leuk vinden, als die motoren zo gaan brullen en je gaat zo hard over de landingsbaan. Ik zou wel eens in de cockpit willen zijn op dat moment. Oh we zijn als bezig met landen even alles opbergen. :-):-)
2013-03-05-028.jpg
Nou dat stelde niet veel voor, heerlijk hoor anders hadden we 10 uur in de bus moeten zitten en nu duurde de vlucht slechts 45 minuten. Op het vliegveld viel de warmte alweer als een deken over ons heen, weg heerlijke wind in Nha Thrang. Vanaf nu schijnt het alleen maar warmer te worden, vooral in Cambodja. We hadden vrij snel de koffers en moesten nog even op de bus wachten. Niet onze eigen bus die is onderweg van Nha Thrang naar Ho Chi Min stad, die zien we morgenochtend weer. We zitten weer in hetzelfde hotel maar nu op de negende en hoogste verdieping. De kamer is nog mooier dan de vorige keer, nu hebben we er een complete zithoek bij.
2013-03-05-041.jpg
Niet dat we er veel aan hebben want als de koffers op de kamer zijn gebracht ( het is nu half 5) dan gaan we naar de markt. Ik ben op zoek naar iets voor Naomi wat ik tot nu toe niet heb kunnen vinden, tenminste niet het juiste. Het schijnt dat de overdekte markt het wel verkoopt dus fingers crossed. Ah, de koffers zijn er, eerst een paar paracetamols innemen want ik barst echt van de hoofdpijn. Als we terug zijn van de markt hebben we een leuk vooruitzicht. Om half 7 moeten we klaar staan voor een dinner cruise over de Saigon rivier op een houten boot. Heerlijk een avondje op het water. We hebben dus niet veel tijd voor de markt.
2013-03-05-038.jpg
En ja toch nog naar de markt geweest. Marijke wilde nog even liggen, voelt zich nog niet helemaal beter en Ron had geen zin in de markt en wilde een beetje in de buurt rondlopen. Ik ben met Wim op stap gegaan. In rap tempo op weg naar de markt, we hebben onze ogen weer uitgekeken, zoveel kraampjes op zo weinig vierkante meters! Maar ik ben geslaagd, zowel voor Naomi als voor Nick. Ik vind zelf dat ik heel goed geslaagd ben maar nu zij nog hahaha. We horen het wel als we thuis zijn.
2013-03-05-036.jpg
Het oversteken is hier een vak apart, brommers en autos rijden kriskras door elkaar heen en voorrang wordt gewoon genomen. Oversteken doe je op goed geluk want er wordt door de brommers ook nog wel eens tegen de richting in gereden. Je moet dus naar drie kanten kijken. Het oversteken moet je doelbewust maar vooral rustig doen. Zo hebben ze de kans om af te remmen en links en rechts om je heen te rijden. Het is gek maar je went er snel aan. Om tien over zes terug in het hotel, als een gek gedoucht en omgekleed, gelukt om vijf voor half zeven stond ik weer buiten.
2013-03-05-123.jpg
Half zeven in de bus op weg naar de boot, het was een complete chaos op de weg. Wat heb ik een bewondering voor de chauffeur. De boottocht was zo leuk, er was muziek, danseressen en iedereen was in traditionele kleding. De boot was een replica van een boot uit de? ? ? ik weet niet meer uit welke eeuw, maar van lang geleden. Het eten was fantastisch en ik heb me weer tegoed gedaan aan de vele soorten garnalen, ook de salades waren zo lekker en zelfs de toetjes waren toetjes i.p.v. het fruit dat je hier altijd als dessert krijgt. Om 22.00 uur waren we weer bij het hotel waar we nog lekker een uur buiten wat hebben zitten drinken met Jeroen en nog zes mensen van de groep. Nu dit verslag afmaken, morgen om half zeven gaat de wekker. We gaan varen in de Mekong delta hebben we ook veel zin in want Ho Chi Min stad is toch wel erg druk, warm en chaotisch.
©opyright Neys4U 2004-2024