2013 Peru
2013-10-07 Op weg naar Arequipa
2013-10-07 16.02.28.jpg
Dat was even slikken toen de wekker ging. Het hotel is erg gehorig en je hoorde overal de telefoon gaan om ons te wekken. Oh, wat lag het bed lekker. Om me niet kapot te moeten haasten toch maar opgestaan. De koffer is al 1 grote chaos, na de heerlijk goed warme douche duw ik alles er in. ik hoef er nog net niet op te gaan zitten maar het kost wel moeite om hem dicht te krijgen. Om half zeven vertrok de bus op weg naar Arequipa { spreek uit Arekjeppa), een stad omringd door vulkanen. volgens Jeroen 1 van de mooiste koloniale steden van Latijns Amerika. De stad ligt op 2300 meter hoogte. We zullen twee nachten in hetzelfde hotel verblijven o.a. om al aan de hoogte te wennen voordat we verder gaan naar 4500 meter. De weg gaat volledig door de woestijn. Ondanks dit is de natuur toch wel erg afwisselend. Dan weer uitgestrekte vlaktes, dan weer heuvels. De eerste twee uur was het doodstil in de bus en had niemand oog voor het landschap. Iedereen lag heerlijk vredig te ronken.
2013-10-07 11.09.12.jpg
Jeroen heeft voor voldoende stops gezorgd en ook konden we regelmatig de bus uit voor fotomomenten maar mijn god wat was dit een lange rit. De rit ging weer over de Pan Americana en deze weg is behoorlijk druk met vrachtverkeer. Hemelsbreed hebben we 600 km gereden maar we hebben er meer dan 12 uur over gedaan. We hadden een heel goede chauffeur die toch wel regelmatig moest inhalen. De vrachtauto’s kropen over de weg. Het wordt ook wel de dodenweg genoemd, de weg kronkelt tussen de rotsen door en is niet verlicht. Talloze kapelletjes en kruisjes zijn we tegengekomen van mensen die er verongelukt zijn.
2013-10-07 17.48.20.jpg
Opnieuw veel liggen slapen in de bus, lekker geluncht onderweg. Je begrijpt niet hoe ze die restaurantjes vinden. Je rijdt een dorp in van niks met alleen maar krotwoningen en ook het restaurant ziet er van buiten uit alsof het zo kan instorten. Dan kom je binnen en is het fris geschilderd, staat er heerlijk eten, zijn er mooie schone toiletten en ook nog eens een mooie tuin waar we een kolibrie hebben gezien. Hij was te snel om hem te kunnen fotograferen. Onderweg ook nog een aantal kalkoen gieren gezien die prachtig door de lucht aan het zweven waren. We zitten in een gebied waar drie grote vulkanen staan en deze willen ook nog wel eens uitbarsten. De vulkanen hebben een hoogte van 6000 meter. Een van de vulkanen is ooit 12000 meter hoog geweest. De lava is wit en hiervan zijn veel huizen in Arequipa gebouwd. Ook mag er geen hoogbouw worden neergezet i.v.m. instortingsgevaar bij een uitbarsting of aardbeving want die komen ook nog wel eens voor. Onderweg nog een grote breuk gezien naast de weg, dan besef je weer eens te meer dat de natuur niet tegen te houden is, heel indrukwekkend en helaas niet goed te zien op de foto.
2013-10-07 23.38.02.jpg
Rond half 8 arriveerden we in ons hotel, en wat voor hotel, zo fantastisch. Oud, mooi rood en knalblauw geschilderd, overal bloemen, geraniums die tegen een muur op groeien en bijna 2 meter hoog zijn, niet te geloven. Het is te donker om foto’s te kunnen nemen, ga ik morgen doen en dan zullen jullie het zien. Van de kamer formaat balzaal stuur ik nu wel een foto mee. Echt geweldig. Na de koffer op de kamer is gezet gaan Ron en ik aan de wandel naar het centrum. Daar is een prachtig plein met veel restaurantjes. Lekker gegeten met een fles rode wijn erbij. De Peruaanse wijn doet beslist niet onder voor de Chileense wijn. Nu dit verslag tikken, ondanks al het gesnurk in de bus voelen we ons doodmoe. We gaan dan zo lekker slapen. Morgen gaan we de stad bekijken en hoeven we pas om 7.00 uur op te staan. Dank weer voor jullie lieve en leuke berichtjes en tot morgen.
©opyright Neys4U 2004-2024